Prebijen usred Beograda zbog ljubičaste torbe?!

batine

Foto: Facebook/Ilija Vučević

Ilija Vučević pretučen je noćas u 22:55 usred picerije Trg u Beogradu samo zato što su dvojica muškaraca mislila da je homoseksualac jer je nosio ljubičastu torbu za psa.

– Čekali smo u redu u piceriji kada sam prišao drugu da uzmem picu, jedan od njih je počeo da provocira da sam peder zato što nosim ljubičastu torbu, to je inače torba za psa. Nastavio je da dobacuje na šta sam mu ja odgovorio da ćuti. Onda su počeli da me guraju, neki ljudi su pokušali da spreče, ali su me udarili desetak puta – kaže Vučević za naš portal.

On dodaje da su napadači počeli sa uvredama samo zbog boje transportera za psa, te da su mu dobacivali razne uvrede. A onda su ga potkačili, navodno, rekavši mu da je “peder i da im je to jasno, jer ima roze torbu”.

Ilija Vučević, pretučen, picerija

Foto: Facebook/Ilija Vučević

– Ta torba čak i nije roze, već crna sa ljubičastim delovima. Do fizičkog napada je došlo jer nisam sagnuo glavu i prešao preko uvreda, već sam im skrenuo pažnju na to da bi trebalo da gledaju svoja posla i da prestanu sa glupostima. Napad je na kraju zaustavila moja supruga koja se isprečila ispred napadača, pokazala burmu i rekla da nisam homoseksualac i da mi je ona žena. Iz toga je jasno da se radi o klasičnom homofobnom napadu i besmislenom ispadu mržnje – priča Vučević.

Kako je ispričao za “Telegraf.rs” oseća se “besno, zato što je ono što mu se dogodilo uopšte i moguće”.

Napadnuti muškarac kaže da ne razume “kako neko svesno započne verbalni, a zatim i fizički napad zbog toga što mu se ne sviđa boja transportera za psa”.

– Policija je stigla na lice mesta pet minuta nakon događaja, a kasnije, nakon pomoći koja mi je ukazana u Urgentnom centru i na Klinici za maksiofacijalnu hirurgiju, dao sam izjavu u stanici Stari grad. Očekujem da će napadači biti identifikovani jer postoje snimci sigurnosnih kamera i uhapšeni – navodi Ilija.

Ilija Vučević, pretučen, picerija

Foto: Facebook/Ilija Vučević

Prema informacijama do kojih je “Telegraf” došao, ovaj incident jeste prijavljen policiji, a za dva NN lica se traga. Ilija Vučević je prema našim saznanjima zadobio lakše telesne povrede, u vidu razderotina i teže povrede u vidu izbijenog zuba.

“Ne znam da li bih mogao da ih prepoznam”

Kako je objasnio, ceo incident prekinula je njegova supruga kada je napadačima, navodno, rekla da “ako hoće da nastave da napadaju Iliju, moraju prvo i nju da prebiju”. Potom je dodala da je ona njegova supruga i da nije homoseksualac. Tada su se okrenuli i otišli sa lica mesta.

MLADA IZ UNUTRAŠNJOSTI SRBIJE PREŽIVELA PAKAO: Pre svadbe VRAČARA joj rekla JEZIVU REČENICU

– Ja nisam siguran da bih ih prepoznao, ali moja supruga i kolega bi mogli. Nisu delovali naročito alkoholisani, možda i nisu bili uopšte. Više su delovali kao da nešto nije u redu s njima. Još jedna od stvari koju su govorili je da “smo došli u njihov kraj” – naveo je na kraju razgovora pretučeni Ilija Vučević.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, S. Čenad – [email protected])