POZVAO POLICIJU I NAJAVIO ZLOČIN: Vratila se iz Nemačke da se razvede od muža, on je ubedio da “se provozaju” pa joj PUCAO U GRUDI (FOTO)

vujcic

facebook.com/printscreen

Branko Vujčić (62) koji je jučeu Somboru pištoljem ubio suprugu Desimirku (55), a zatim sebi pucao u glavu preminuo je noćas u KC Vojvodine u Novom Sadu. Lekari su pokušali kardiopulmonalnu reanimaciju, ali mu nije bilo spasa.

Nezapamćena tragedija potresla je u ponedeljak žitelje Sombora, kada je, nešto posle podneva, Branko Vujčić (62) ubio suprugu Desimirku (55), a zatim pokušao da izvrši samoubistvo.

Prema prvim informacijama, Branko je, navodno, iz pištolja ispalio metak u grudi supruge, a zatim je pucao sebi u glavu. On je s teškim povredama prebačen u bolnicu…

POZNATI SPORTISTA I ADVOKATICA NAĐENI MRTVI: Brutalno ubistvo poznatog sportiste i njegove advokatice! (FOTO)

Jezivi zločin se dogodio u blizini hipodroma u Somboru, između buvljaka i Carinarnice. Reporteri su u ponedeljak zatekli u travi pored puta još vidljive tragove krvi, sa gomilom papira oko njih.

Nesrećne žena je podlegla povredama na licu mesta. Branko je prvobitno prevezen u bolnicu u Somboru, a zatim je, zbog teškog stanja, prebačen u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad.

Kako se saznaje, Branko i Desimirka su bili u braku 35 godina. Ona je u nedelju stigla u Srbiju iz Nemačke.

Zbog nesuglasica sa suprugom kojeg je, navodno, izdržavala godinama, Desimirka je odlučila da ga ostavi. On je sve vreme odbijao da se zaposli, zbog čega su se i svađali.

– Tetka je nešto više od godinu dana radila u Nemačkoj, gde je čuvala starije osobe, i tako su se ona i teča izdržavali od njene zarade.

Branko nije radio, ali tetka Desimirka je htela da mu nađe neki posao u Nemačkoj. Predlagala mu je da vozi kamion, ali on to nije prihvatio. Nisu se najbolje slagali, pa je ona naposletku odlučila da se razvedu. Dece nisu imali – kaže, za “Novosti”, Desimirkin sestrić Stefan Varga.

Prema nezvaničnim informacijama, Branko je u ponedeljak pozvao policiju i rekao da će ubiti i sebe i ženu. Uspeo je nekako da nagovori Desimirku da se provozaju automobilom, kako bi razgovarali o svemu… Pošto je Desimirka pristala, u vozilu joj je pucao u grudi. Potom je ispalio sebi hitac u glavu. Kada je policija stigla nakon što je uspela da ih locira posle njegovog poziva, već je bilo kasno.

ZAUVEK NAS NAPUSTILA: Preminula pevačica narodne i starogradske muzike

Kako kaže sestrić ubijene žene, posle užasnih vesti koje su ga dočekale, očekuje da njegova majka zbog ove tragedije stigne iz Nemačke. Rođaci nesrećne Desimirke u neverici pričaju da je Branka najverovatnije razljutila odluka o razvodu. Komentarišu da je to samo bio okidač da “spreči” neželjeni rastanak.

– Desimirka je u nedelju iz Nemačke nakratko došla u Sombor i Branko ju je ubio. Svi smo u šoku i ne možemo da poverujemo šta se dogodilo – skhrana je rodbina ubijene žene, koja moli da ih više ne uznemiravamo.

Kako smo saznali, Vujčići su jedno vreme živeli u kući u Ulici Dušana Staničkova, pa su se preselili u stan na uglu Ulice Gruje Dedića i Prote Mateja.

BEZ PRIJAVA NASILjA?

Naš izvor upućen u slučaj navodi da do sada policiji nije bilo prijavljivano Brankovo nasilje prema supruzi Desimirki. Komšije ovog para pričaju da Branko nije radio, i da je, navodno, sedamdesetih godina došao sa Korduna. Ovdašnja policija još ispituje sve okolnosti jezive smrti Desimirke Vujčić.

(Dnevne.rs /Blic /Izvor: Novosti)