POVREĐENA SU MU BILA I PLUĆA I SRCE I REBRA: Potresna ispovest majke malog Alekse!

majka

Foto: privatna arhiva

Nadala sam se da ću ga zateći živog, ali nas je ta nada napustila na pola puta, kad smo na telefonu pročitali da je preminuo, gušeći se u suzama kaže Marina Dimitrov iz Subotice

Verovala sam da nije sve izgubljeno, nadala sam se da ću ga zateći živog i da ćemo pomoći mom jedincu da sve to prebrodi. Ali i ta nada nas je napustila na pola puta, kad smo na telefonu pročitali da je preminuo. Tako je pisalo u vesti.

Ovo u potresnoj ispovesti za Kurir kaže Marina Dimitrov, čiji je desetogodišnji sin Aleksa poginuo prekjuče na rekreativnoj nastavi na Divčibarama, kad je u kolonu đaka koja je prelazila ulicu “tojotom” udario Vladimir V. (43) iz Beograda.

SUD U VALJEVU PUSTIO NA SLOBODU VOZAČA TOJOTE: Nisam mogao da se zaustavim, nisu mi radile kočnice!

Odelo i sanduk

Nesrećni mališan je na mestu poginuo, a još dve devojčice su, srećom, lakše povređene. Kad su Aleksini roditelji čuli da se dogodila nesreća, odmah su iz kuće u Subotici krenuli put Divčibara.

Tragična smrt... Aleksa Dimitrov

TRAGIČNA SMRT… ALEKSA DIMITROVFOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Nisam htela da verujem, mislila sam da su možda pogrešili. Ali sudbina je surova. Suočili smo se s gubitkom i s najvećim bolom. Morali smo u policiju, pa u bolnicu… Moje dete mi više nikad neće reći mama… Povređena su mu bila i rebra i pluća i srce – s jaukom govori Marina Dimitrov, zastajući kod svake reči, kao da ne može dalje da priča.

Majka u suzama kaže da je Aleksa voleo igračke, a naročito motore.

– Bio je skroz odličan učenik. Bio je naš ponos i duša. Umesto nove igračke da ga utešim zbog onog što mu se desilo, morala sam da biram maleno odelo za njega i sanduk. Vratili smo se iz Valjeva kući da ga čekamo, pre nego što ga ispratimo ponovo na put – kaže bolnim glasom Aleksina majka.

Aleksa sahranjen

Otac Vladimir ne prestaje da plače.

– Uvek smo sa svih strana slušali kako je divno dete, pošten, kulturan, pametan. Kad je izlazio iz kuće, uvek bi se javio gde ide, da ne brinemo, a slao nam je svima sa ekskurzije i video-snimke koliko su deca tamo u školi u prirodi srećna i radosna. Ne može čovek da nasluti šta može da se dogodi u životu, a najstrašnije je da mog anđela više nema. Zgazio je mog anđela, prešao je preko njega, ništa ne može da ga vrati – jecajući nam je rekao Vladimir Dimitrov.

U OŠ “Miloš Crnjanski”, koju je Aleksa pohađao, juče je održana komemoracija, a dečak je sahranjen u 15.30 časova. Na oproštaj su došli i drugovi iz njegovog razreda.

TVRDIO DA ZNA KO SU UBICE OLIVERA IVANOVIĆA: Dve nedelje nakon zločina osobe iz kriminalnog miljea označio kao odgovorne?!

Trauma za decu

Gledali kako leti preko krova

Aleksini vršnjaci iz Valjeva su se vratili u utorak uveče u Suboticu. Majka jedne devojčice rekla nam je kako joj je dete reklo da ne želi više nikad da ide na ekskurziju.

– Naše dete samo priča o svom drugu Aleksi. Videlo je kako je leteo preko krova automobila. Kaže da joj je to najgori dan u životu – rekla nam je majka jedne učenice.

Istraga Završen tehnički pregled

Kočnice i sistem za upravljanje bili ispravni

Kako saznajemo, vanredni tehnički pregled na “tojoti” pokazao je da je automobil bio ispravan.

EKSKLUZIVNO: Ćerku ubijene pevačice ispitivali sudski veštaci iz Haga

– Utvrđeno je da su kočnice, kao i sistem za upravljanje na automobilu bili ispravni. To znači da se vozač najverovatnije u trenutku nesreće okrenuo ka maloletnom detetu koje je vozio na zadnjem sedištu ili je možda u tom trenutku njegovu pažnju odvukao mobilni telefon, usled čega nije video đake koji su u tom trenutku prelazili ulicu – kaže naš izvor.

Na snimku nesreće sa obližnje kamere se jasno vidi da vozač uopšte nije kočio.

nesreća

Foto: Kurir.rs/Privatna arhiva

– Od siline udarca dečak je odbačen dvadesetak metara i na licu mesta je nastradao. Vozač je odmah alkotestiran na licu mesta, utvrđeno je da nije bio pijan. Naloženo je i uzimanje njegove krvi tri puta, a rezultati alkohemijskog pregleda će stići za nekoliko dana – navode naši izvori iz istrage.
Inače, u blizini dela puta gde se desila nesreća ne postoji pešački prelaz.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs/Nada Harminc/Slađana Stevanović)