POTRESNA ISPOVEST PREŽIVELOG SA AUTO-PUTA: “Ćerka mu je ostala BEZ POLA GLAVE”

tragedija

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Užasna nesreća se dogodila juče u 7.20 sati, kada je došlo do lančanih sudara, u oba smera, gotovo na istom mestu, u isto vreme, kod Končareva i Mijatovca. Jedan udes dogodio se u smeru ka Beogradu, a drugi oko 200 metara dalje u smeru ka Nišu. U sudarima je učestvovalo ukupno 34 vozila, a uzrok je najverovatnije slaba vidljivost zbog magle.

Kako saznajemo, u oba udesa poginulo je petoro srpskih i dvoje makedonskih državljana.

– U smeru Beograd-Niš poginuli su Marija Č. (33) iz Beograda, Jan P. (35) iz Vojvodine, Burim D. i Ljuljdim R. (37), obojica iz Makedonije. Dok su u suprotnom smeru Niš-Beograd poginuli Suzana Vidanović, sudija Apelacionog suda u Kragujevcu, njen suprug Mile Vidanović i vozač teretnog vozila Peđa A. (31) – navodi izvor blizak istrazi.

U traci ka Beogradu poginule su tri osobe, više od 10 njih je povređeno, a u udesu učestvovalo je devet kamiona i 14 automobila. U suprotnom smeru ka Nišu sudarilo se sedam kamiona i četiri automobila. U sudaru su učestvovala vozila i srpskih i stranih tablica.

TUGA: Ovo su svi nastradali u saobraćajnoj nesreći na auto-putu u blizini Ćuprije

– Iz vozila švajcarskih tablica izvučena su tri poginule osobe, dok je iz kamiona naših tablica izvučen još jedan poginuli – rekli su iz Hitne pomoći.

Nesreća u smeru ka Nišu se dogodila, prema nezvaničnim informacijama, kada je vozač kampera nemačkih tablica, u kojem su se nalazili starija žena i muškarac, skrenuo s puta i udario u bankinu krajnje leve trake. Od siline udarca se odbio, počeo je da gori, a na njega je naleteo kamion. Nakon toga ređala su se vozila jedno za drugim. Poslednji koji se zakucao bio je kamion, koji je prevozio stolariju, čiji je vozač poginuo na licu mesta.

– U toku vožnje sam naišao na maglu i počeo sam da kočim. Samo što sam stao, na dva metra od sebe video sam karambol. Vozila su bila na sve strane, ljudi su zapomagali i ugledao sam da nešto gori – rekao je jedan od vozača i dodao da je čuo da je pored magle uzrok nesreće vozač kampera, koji je zadremao.

UŽAS: Dvomesečna beba povređena u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nišu

Ljude, koji su se našli na mestu tragedije u pravcu Niša, potresao je prizor, kada se pojavio otac Marije Č. iz Trstenika, koja je poginula u nesreći.

– Otac je izgubljen šetao i posmatrao olupine, raspitujući se kako je došlo do udesa i tražio psa. Od šoka nije znao šta ga je snašlo. Njegova ćerka je u udesu ostala bukvalno bez pola glave. Navodno, s njom je u kolima bilo i dvoje dece, koja su vrištala i plakala – saznajemo na licu mesta.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Saobraćaj na toj deonici bio je potpuno obustavljen. Automobili su se usmeravali na alternativne pravce, a povređeni su zbrinuti u bolnicama u Jagodini, Ćupriji i Paraćinu.

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas, Alo)