POTENCIJALNI UBICA ZA VOLANOM? Seo je za volan “juga” pa “naduvao” 4,21 promila alkohola u krvi

policija

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić/Youtube

Prilikom kontrole saobraćaja u okolini Kanjiže, Saobraćajna policija Policijske stanice u tom potiskom gradiću, u subotu uveče zabeležila je nesvakidašnji slučaj.

Naime, u naselju Orom zaustavili su vozača “jugo korala 55” K.U. (54), sa područja Subotice, kod kojeg je prilikom provere alkoholisanosti aparat pokazao skoro neverovatna 4,21 promila alkohola u krvi. Rezultat testiranja iznenadio je i iskusne saobraćajce i sve policajce na ovom području.

Vozač “juga” K. U. odmah je isključen iz saobraćaja i određeno mu je zadržavanje u policiji do 12 sati kako bi se otreznio.

Policija je sudiji za prekršaje podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka tako da vozaču, najverovatnije, sledi i visoka novčana kazna, ali i kazneni bodovi, što će ga, sigurno, koštati oduzimanja vozačke dozvole na izvestan period.

TEŠKA NESREĆA U FUTOGU: Biciklista poginuo na licu mesta kada ga je vozač automobila oborio

U Policijskoj upravi u Kikindi kažu da odavno nisu imali ovakav slučaj na svom području, da neko upravlja motornim vozilom u ovakvom stanju, odnosno sa ovako velikom količinom alkohola u organizmu.

Zbog toga će se ovaj slučaj kod Kanjiže, verovatno, drugo prepričavati.

       

(Telegraf.rs/Večernje novosti)