POSLEDNJI DETALJI TRAGEDIJE: “RAZVOD HOĆEŠ? RAZVOD?!” Rekla je ćerkama da se spakuju, a onda su se začuli pucnji (INFO)

ubistvo

Foto montaža: Dnevne

– Spakujte stvari deco, odlazimo – jedna je od poslednjih rečenica koju je izgovorila 37-godišnja žena svojim ćerkicama u sredu uveče u Zagrebu.

Nije tada slutila da će njen predlog o razvodu, koji je tog dana više puta odlučno ponovila 43-godišnjem suprugu, inače zagrebačkom policajcu, dovesti do stravičnog zločina.

Naime, žestoka svađa supružnika koji su bili u braku 17 godina rezultirala je potezanjem oružja. Policajac je sa više hitaca iz službenog pištolja prvo usmrtio partnerku, a potom iz istog pištolja ubio sebe.

Policijski uviđajna mestu užasa trajao je sve do četiri sata ujutru, prenosi “Jutarnji list”.

Neopisiva količina tuge preplavila je zgradu u kojoj su živeli, kao i susede koji su ih poznavali, jer vest da je čovek ispred dve ćerke ubio njihovu majku, a potom i sebe nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

– Mi još ne možemo da verujemo da se ovo dogodilo. Čuli smo negde oko 20 sati, kad smo se vratili kući, da muški glas viče “Razvod hoćeš, razvod?”.

Nakon toga je usledilo pet, šest hitaca i krici i plač. Ni minut kasnije čuo se još jedan prigušeni hitac – rekla je jedna komšinica.

Drugi sused je otkrii da policija nije uspevala da uđe u stan jer su vrata bila zaključana, a devojčice, u šoku, nisu uspevale da pronađu ključ.

– Vest nas je sve zatekla. Prvo nisam bila svesna da je to što čujem pucnjava.

Čuli su se neki čudni udarci, jedan za drugim. U našoj zgradi živeli su više od deset godina.

Bili su tihi, mirni, suzdržani. Svake nedjelje svi zajedno odlazili su u crkvu. Dea su im divno vaspitana.

Bili su vrlo vredni i brižni prema deci. On je radio u policiji, a ona čak dva posla – dodaje komšija.

Beživotna tela supružnika prevezena su na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, pa će nakon obdukcije biti poznato da li je užasu kumovalo još nešto

 

Dnevne.rs, Blic