POSLEDNJI DETALJI JEZIVE NESREĆE U NIŠU: Ceo dan pio u kafani, pa “opelom” ubio troje

auto

Foto: Facebook/Stojan Nikolov

Stojan N. (30) imao 1,98 promila alkohola u krvi kada je „opelom“ velikom brzinom usmrtio biciklistu Svetislava Tonića (83), Milicu Petrović (27) i njenu sestru Mariju (24)

Stojan N. (30) iz Niša, koji je u nedelju u Knjaževačkoj ulici u Nišu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo troje ljudi, vozio je sa 1,98 promila alkohola u krvi!

Kako saznajemo, Stojan je satima bio u kafani, gde je proslavljao odlazak prijatelja na rad u Slovačku, a pored upozorenja drugova da ne seda pijan za volan, on je to ipak učinio i izazvao tragediju.

Stojan je vozeći „opel astru“ velikom brzinom prešao na desnu stranu kolovoza, pokupio biciklistu Svetislava Tonića (83) i ubio ga na licu mesta, a zatim udario u Milicu Petrović (27) i njenu sestru Mariju (24), koje su se nalazile na autobuskom stajalištu.

Oni su od siline udarca uleteli u izlog obližnje prodavnice. Milica je ubrzo umrla u bolnici, dok je Marija preminula u utorak ujutru. Stojan je zadržan u bolnici zbog preloma lobanje i hematoma na glavi, dok je njegov suvozač Dušan Živanović pušten kući.

ALEKSANDAR VUČIĆ: Hoće da otcepe još jedan deo Srbije!

Teško pijanstvo

– Neposredno pre tragedije on je veći deo dana s društvom bio u kafani. Odlučio je da vozi, bez obzira na njihove molbe da to ne čini jer su primetili da to nije u stanju. Alkotestiranje je pokazalo da je u krvi imao 1,98 promila alkohola, što se smatra stanjem teškog pijanstva koje vozača čini potpuno nepodobnim za upravljanje vozilom – kaže izvor Kurira.

Majka suvozača Dušana, Ružica Živanović, kaže da joj je sin dobro.

VUČIĆ PRED SAMIT U BUGARSKOJ: Ne očekujem dobre vesti za Srbiju

– Upravo je otišao kod lekara na previjanje. U šoku je, on i ne zna kako je došlo do udesa. Seća se samo da je izašao na zadnja vrata slupanog „opela“ – priča Ružica.

Ona kaže da joj je sin rekao da je s Nikolom i još dvojicom drugova bio u kafani.

– Njih četvorica su svratili u kafanu „Lion“ jer je jedan od njih odlazio na rad u Slovačku, pa im je to bio povod za slavlje. Kad su izašli, moj sin je primetio da je Stojan pio, pa mu je predložio da pozove svoju devojku da ih ona odveze. I ostali momci su Stojanu govorili da bi trebalo da idu taksijem, ali je on insistirao da ih vozi i eto šta se desilo – kazala je Ružica i dodala:

Vozi kamione po Evropi

– Uništio je tri života, ali i svoj, ima majku i brata, oni mnogo teško podnose to što se desilo. Neverovatno je da je postupio tako neodgovorno s obzirom na to da je profesionalni vozač, vozi kamione po celoj Evropi.

Svetislav Tonić (82), treća žrtva saobraćajne nesreće, sahranjen je juče na groblju u Nišu.

Odneo nam je decu u sekundi

– Milice, sine, što ne vrati Mariju… Nisi mogla bez nje nego si i nju pozvala, niste se razdvajale nikad, pa zajedno ste i otišle – naricala je juče Zora Petrović, majka stradalih devojaka, grleći njihove indekse pune desetki.

POTRESNE REČI PRIJATELJICE JEDNE OD POGINULIH SESTARA: Milica (27) je bila predivna osoba, imala je velike planove! (FOTO)

Zora i njen suprug Slobodan nadali su se da će im bar jedna ćerka ostati živa, ali je, nažalost, juče ujutru preminula i Marija.

– Odnese nam decu za sekundu, onakvu decu, uništi njihove planove i budućnost – ponavljala je Zora reči koje dušu paraju.

Slobodan je pokušavao da ostane priseban:

SRBIJO NA NOGE: Čudo drži Nikolu u životu, leukemija se iz krvi premestila na kožu, ali on se i dalje bori, pomozimo mu da pobedi opaku bolest!

– Ne pišite o njemu (Stojanu), ne zaslužuje on to… Pišite o mojim kćerima, o njihovim desetkama – kazao je Slobodan. On je rekao da će ga celog života proganjati taj dan.

– Došao sam s posla i večerao. Na vrata mi je došla policija. Pitali su me gde su mi deca – kroz suze priča Slobodan.

Milica i Marija biće sahranjene u petak.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, Dragan Kocić)