POSLEDNJE ZBOGOM! Preminuo legenda srpskog i jugoslovenskog fudbala

DNEVNE

Foto: Dnevne.rs

Danas je u Beogradu preminuo legendarni fudbaler Crvene zvezde Dragoslav Šekularac u 81. godini života.

Popularni Šeki je bio druga Zvezdina zvezda posle Rajka Mitića. Bio je verovatno jedan od najboljih driblera u istoriji jugoslovenskog fudbala, umetnik sa loptom, i veliki boem.

Bio je standardni član fudbalske reprezentacije Jugoslavije, i u to vreme i njen najbolji pojedinac. Odigrao je 41 utakmicu i postigao šest golova za reprezentaciju Jugoslavije.

Posle incidenta na utakmici, zbog koje je bio kažnjen sa dve godine neigranja, karijera mu je naglo prekinuta.

SUTRA JE BADNJI DAN: Ko unese u kuću OVAKAV BADNJAK, cele godine će mu sve ići od ruke!

Dragoslav Šekularac je osnovnu školu, četiri razreda gimnazije, kao i metereološku školu učio u Beogradu. Međutim, za obrazovanje nije mario, jer je fudbal postao njegova glavna preokupacija. Kad ga je Dimitrije Milojević, nekadašnji fudbaler BASK-a, trener i štamparski radnik Politike, primetio u dvorištu Druge muške gimnazije, odmah mu je bilo jasno koliki talenat poseduje.

Za Crvenu zvezdu je odigrao 153 utakmica i postigao 32 gola.

Takođe, bio je po završetku igračke karijere i trener. Trenirao je i Crvenu zvezdu u sezoni pre Barija, kada je nesrećno ispala od Kelna, kada su svi verovali da će osvojiti Kup UEFA.

Šekularac je ostavio neizbrisiv trag u srpskom fudbalu, a i šire. Navijači će ga zauvek pamtiti kao jednog od najvećih driblera svih vremena sa naših prostora.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)