Porodica Nešković potpuno slomljena zbog smrti blizanca (2) kom je virus oduzeo život: Dobili su ih teškom mukom, a sada i sestra ima grip (FOTO)

deca

Foto: Privatna arhiva

Blizance su dobili posle dugog lečenja od steriliteta

U porodičnoj kući Neškovića, u Čačku, majka Radica i otac Rade, skrhani od bola, već dva dana primaju saučešća rodbine, prijatelja, kolega i komšija povodom smrti njihovog dvoipogodišnjeg sina L. N.

Dečak je preminuo na odeljenju pedijatrije čačanske Opšte bolnice u subotu ujutru u 5.40, a samo veče pre toga primljen je u bolnicu sa simptomima respiratorne infekcije. I pored svih napora pedijatra, kao i anesteziologa, dečaku nije bilo spasa.

Sestra bliznakinja pokojnog dečaka I. N., koja takođe ima blaže simptome virusa, u nedelju je pregledana u čačanskoj bolnici. Direktor dr Rade Milošević kazao je da je pregled obavljen iz predostrožnosti, a posle obavljenih lekarskih analiza devojčica je otpuštena na kućno lečenje.

Kako su za “Novosti” ispričali prijatelji Neškovića, oni su teškom mukom dobili blizance, i to posle nekoliko godina lečenja od steriliteta i vantelesne oplodnje.

– Blizanci su prevremeno rođeni. Dečak je na rođenju bio dobrog stanja, dok je devojčica nešto kasnije morala da bude podvrgnuta operacijama. Posle toga, deca su bila zdrava i vedra, osim što je dečak povremeno imao bronhitis – kazao je “Novostima” jedan od rođaka Radice i Radeta Neškovića.

sankanje

Foto: privatna arhiva

Tako je bilo i ovoga puta. Dečak je kašljao i imao povišenu temperaturu. Majka ga je nekoliko puta vodila kod izabranog pedijatra u dom zdravlja, gde joj je rečeno da je reč o običnom virusu. Potom mu je prepisana inhalaciona terapija i terapija protiv povišene temperature.

– Niko nije ni slutio da će se ovako nešto dogoditi. Tek kada je majka u petak uveče kod dečaka primetila da su mu pomodreli prsti na rukama i usne, odvela ga je u čačansku bolnicu – dodao je rođak. Po prijemu u čačansku bolnicu dečaku je, kako je saopšteno, propisana adekvatna terapija za respiratornu infekciju.

Oko četiri izjutra između petka i subote dete je pokazivalo poboljšanje zdravstvenog stanja, da bi mu se u subotu ujutru stanje naglo pogoršalo. I, nažalost, pored svih napora lekara, nije mu bilo spasa. Odmah je naložena klinička obdukcija, koja bi trebalo da bude završena do danas, kada će biti poznato da li je dečak bio zaražen virusom gripa AH1N1.

U nedelju nije bilo poznato kada će dečak biti sahranjen.

OVO SU POLICAJCI HEROJI KOJI SU SPASLI DEVOJKU (18) NA VOŽDOVCU: Munjevitom reakcijom uhapsili Nigerijca i Somalijca!

VANREDNI SASTANAK U BOLNICI

Direktor bolnice dr Rade Milošević saopštio je juče da je održan vanredni sastanak za bolničke infekcije, kojem su prisustvovali svi načelnici odeljenja, glavne sestre i epidemiolog.

Zaključeno je da se preduzimaju sve mere u vezi sa potencijalnom epidemijom gripa, ali, kako je naglasio, u ovom trenutku nema razloga za paniku.

On je ponovio da će se tek posle obdukcije znati da li je virus gripa uzrok smrti dečaka.

(Dnevne.rs /Telegraf.rs /Izvor: Novosti)