POLICAJCI PLAKALI DOK SU IZVLAČILI ŽRTVE IZ AUTOBUSA SMRTI: Na mestu tragedije razbacana obuća, stvari, krv… Urgentni u Nišu liči na ratnu bolnicu

Niš

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

BEOGRAD – Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu do sada je zbrinuo 33 povređena u železničkoj nesreći koja se dogodila na prelazu Donje Međurovo, a četiri osobe su već na operaciji, rečeno je u toj zdravstvenoj ustanovi.

Kako je rečeno u Urgentnom centru, u toku je dijagnostika ostalih nakon čega će se znati kakvo je zdravstveno stanje primljenih pacijenata.

Prema prvim informacijama, tri osobe su poginule u sudaru voza i putničkog autobusa jutros kod Niša, među njima i jedno dete dok je nekoliko desetina ljudi povređeno, od toga je 10 u kritičnom stanju.

Međutim, prema nezvaničnim informacijama, crni bilans je još gori. Navodno, živote je izgubilo čak 5 osoba, od toga dvoje u niškom Urgentnom centru koji su u međuvremenu podlegli povredama.

TUGA DO NEBA, 5 ŽRTAVA HORORA KOD NIŠA: Dve osobe preminule TOKOM OPERACIJE (INFO)

Scene užasa sa mesta nesreće toliko su jezive jer je voz doslovno prepolovio autobus… Ovako tešku nesreću Donje Međurovo ne pamti, a ništa bolje nije ni u Urgentnom centru u Nišu kojim se prolamaju jezivi jecaji.Centar je doslovno pun jer su tamo odmah stigli najbliži povređenih putnika koji strepe za njihove živote.

FOTO: BETA/SAŠA ĐORĐEVIĆ

Tragedija se dogodila jutros oko 7.30. Voz je išao iz pravca Leskovca. Načelnik Kliničkog centra Zoran Radovanović rekao je da je dvoje u kritičnom stanju, te da su operacije u toku. „Opsadno je stanje u hodnicima bolnice jer je veliki broj rodbine stigao i raspituje se za stanje svojih“, kazao je Radovanović

„Voz je presekao lokalni autobus, koji, kako su nam rekli u to vreme prevozi školsku decu. Jeza je u vazduhu. Hitna, policija i vatrogasci ne prestaju da jure. Tragedija, jednom rečju“, priča ova Leskovčanka, piše Jugmedia.

Takođe, i pripadnici policijske patrole su povređeni dok su jurili da pomognu povređenima. „Scene su toliko užasne da i policajci plaču dok izvlače žrtve. Autobus je bukvalno presečen na dva dela“, kaže sagovornik.

Železnice Srbije je saopšteno da je putni prelaz, na kome se dogodila tragedija, obezbeđen znacima vetrtikalne drumske signalizacije, što znači da nije bilo rampe.

Kako pišu Večernje novosti, u toku je pet hitnih operacija. Nezvanično, list piše da se broj nastradalih povećao na četiri, jer je na operacionom stolu umrla jedna žena, a da se lekari bore za život 17-godišnjeg dečaka.

FOTO: BETA/SAŠA ĐORĐEVIĆ

Suze, strah i bes preplavili su na desetine građana čiji su najmiliji, posle sudara voza i autobusa “Nišekspresa”, prebačeni u Urgentni centar Niškog kliničkog centra. KC Niš prepun je ljudi. Svi zaposleni vanredno su pozvani na posao, osoblje se razletelo kako bi svima pružilo pomoć. Hospitalizovano je 26 osoba, 10 -12 osoba je životno ugroženo. Među povređenima je desetoro dece i imaju teške povrede. U toku je pet hitnih operacija kako bi se pomoglo onima koji su najugroženiji.

“OVO JE KAO RATNO STANJE” Direktor Urgentnog u Nišu: Primili smo 30 povređenih, najmanje 10 SE BORI ZA ŽIVOT, među njima i deca

– Deset do 12 je životno ugroženih pacijenata. Među povređenima je sigurno desetoro dece i to su izuzetno teške povrede, politarume, povrede više sistema. Smešteni su u Urgentnom centru, na reanimaciji klinici za anesteziju. Kolege sa drugih klinika su došle ovde i imali smo svu ljudsku i medicinsku pomoć – rekao je doktor Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra.

Hodnici i čekaonice vrve od zabrinutih članova porodica. Strepnja i nezvesnost su ih ophrvali, nervozno očekuju svaku informaciju. Kada su čuli za sudar voza sa autobusom neki su doleteli pravo u Urgentni centar, a neki otišli na mesto nesreće.

NIJE BILO RAMPE: Oglasila se i Železnica o stravičnoj nesreći kod Niša

– Sin mi je bio u autobusu, krenuo je na posao – rekao je Novostima Radovan Jovanović koji živi u selu kod Donjeg Međurova. – Odmah sam u šoku krenuo na mesto nesreće, strepeći za njegov život. Prizor koji sam video me je užasnuo, ono je strašno. Moj sin srećom nije životno ugrožen, povređena mu je samo ruka. Mogu samo da zamislim kako je ovim ljudima ovde koji strepe za živote svojih.

nesreća

Foto: Telegraf

U autobusu “Nišekspresa” bilo je srednjoškolaca, koji su, kao i svakog dana, pošli u školu. Neki od njihovih roditelja su ispred Urgentnog, neki u hodniku. Nervozni, uplašeni, strepe za svoju decu. Zaposleni ih teše, umiruju.

STRAVIČNA ISPOVEST DEČAKA (16) KOJI JE PREŽIVEO TRAGEDIJU KOD NIŠA: “Video sam ljude kako plaču, svuda je bila krv”

U autobus “Nišekspresa”, u kome je bilo puno dece koja su išla u školu, udario je putnički voz koji saobraća na liniji Niš – Prokuplje. Od siline udarca autobus je prepolovljen, a zadnji deo voza skliznuo je sa šina. Uzrok nesreće za sada nije poznat.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Beta/Jugmedia/Večernje novosti)