POLICAJAC UKRAO 4 MILIONA DINARA: Novac nestao iz SEFA policijske stanice u Beogradu

Foto: printscreen/youtube

Kako je za Kurir potvrđeno iz MUP, osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja udaljen je sa posla, a protiv njega se paralelno sa krivičnim vodi i disciplinski postupak

Vanja M., policajac iz stanice Palilula u Beogradu sumnjiči se da je zaplenjeni novac trošio na sopstvene potrebe, ali da je vratio pare kad je saznao da je otkriven.

Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova podneo je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu protiv inspektora Vanje M., koji se sumnjiči da je iz Policijske stanice Palilula uzimao novac oduzet iz krivičnih dela i trošio ga na sopstvene potrebe.

Poveren na čuvanje

– Sumnja se da je policijski službenik uzeo novac iz Policijske stanice Palilula, koji mu je bio poveren na čuvanje, i koristio ga za lične potrebe. On je potom sav novac vratio – potvrđeno je iz MUP, koji je protiv njega i podneo prijavu za zloupotrebu položaja.

SRBIJA ZATVORILA 44 GRANIČNA PRELAZA ZBOG KORONE: Ovo je detaljan spisak! (FOTO)

Kako izvor iz istrage otkriva, reč je o inspektoru Vanji M.

– Radi se o iznosu od oko četiri miliona dinara. Novac koji je nestao iz sefa policijske stanice potiče iz krivičnih dela, tj. u pitanju je novac koji je najčešće oduziman od narko-dilera koji su hapšeni.

Popisivao novčanice

Naime, kod njih se najčešće pronalazi i veća ili manja količina novca, koja se popisuje. Isto je, primera radi, i sa privođenjem osumnjičenih za pljačke ili razbojništva – objašnjava sagovornik Kurira poreklo novca koji se popisan i zaključan, i koji se čuva u stanicama policije.

Prema njegovim rečima, sumnja se da je inspektor popisivao novčanice, ali da ih je potom uzimao.

– Velika afera je otkrivena navodno kada je iz suda stigao zahtev da se deo oduzetog novca vrati. Međutim, u depozitu nije bilo para i tada je klupko počelo da se odmotava. Uključili su se i pripadnici Sektora unutrašnje kontrole, zatražili da provere sve predmete i tada je utvrđeno da novac nedostaje.

Predsednik Vučić: Teško je, a biće još teže, mnogi će ostati bez svojih voljenih (INFO)

-Inspektor je uspeo da vrati novac, ali je priznao da nije postupao po zakonu i da ga je uzimao i trošio na sebe. Ipak, protiv njega je zbog sumnje da je zloupotrebio položaj pokrenut krivični postupak jer je utvrđeno da novčanice koje je uspeo da vrati nisu one koje su popisane – kaže izvor Kurira. On dodaje i da je zasad za veliku aferu u osumnjičen samo Vanja M.

     

(Dnevne.rs/Kurir.rs)