POKOSIO AUTOMOBILOM DEDA SVETU, SESTRE MARIJU I MILICU: Sada su svi mrtvi, a kolika kazna njega čeka?

tragedija

Foto: Facebook/Stojan Nikolov/Telegraf/Privatna arhiva

Stojan Nikolov (30) iz Niša vozio je velikom brzinom “opel astru”, prešao na desnu stranu kolovoza, “pokupio” biciklistu Svetislava Tonića (82), a zatim udario u sestre koje su čekale autobus u Knjaževačkoj ulici u Nišu. Od siline udarca biciklista je poginuo na licu mesta, dok su Milica i Marija izdržale malo duže. Sada su svi mrtvi.

Očevici kažu da je automobil odbacio devojke u izlog prodavnice, a potom i sam uleteo u prodavnicu. Uzroci tragedije se utvrđuju, ali prema nezvaničnim informacijama, vozač “opela” je bio pijan. On i suvozač imaju lakše telesne povrede.

Kako saznajemo, ukoliko se utvrdi da je bio pijan, u sudskom procesu biće eliminisana mogućnost krivičnog dela iz nehata.

– Ako je bio pijan, onda je svaki nehat eliminisan. Dakle, biće u kategoriji umišljajnih krivičnih dela, a to su ona najteža dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. S obzirom na to da je troje ljudi izgubilo život, da su bili na autobuskom stajalištu, kao i da je znatno prekoračio brzinu u zoni gde je dozvoljeno voziti 50 kilometara na čas, tumačiće se kao najteže delo protiv bezbednosti. Kazna će sigurno biti žestoka – rekao je za Telegraf advokat Radiša Roskić.

Prema našem Zakonu, a pošto se ovo delo tretira kao umišljajno krivično dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, Novakovu preti kazna zatvora od dve do 12 godina.

OVO SU ŽRTVE STRAVIČNOG UDESA U NIŠU: Deda Sveta je bio mrtav na licu mesta, Milica i Marija preminule u bolnici (FOTO)

Da je delo počinio posle ponoći, kada je stupio na snagu novi Zakon o bezbednosti u saobraćaju, kazna bi verovatno bila veća.

Nesrećne sestre su, kako priča njihova rodbina, u nedelju bile kod tetke na ručku u naselju Durlan i zastale su u Knjaževačkoj ulici da bi uhvatile autobus.

Ovo je vozač koji je automobilom pokosio deda Svetu i sestre Milicu i Mariju (FOTO)

– Došle su kod mene oko 15 sati i otišle posle ručka. Milica je planirala da se nađe sa drugaricom i da ostane u gradu, a Marija je pošla kući. Jao, da smo znali šta će da bude… ne bismo ih pustili da idu. Milica je samo stigla da kaže kako se zove i umrla. Jao srca moja, nisu se razdvajale, pa zajedno nastradaše – jadikovala je sinoć njihova tetka Ratka.

Očevici nesreće kažu da se vozač “opela” kretao veoma brzo.

 Išao je najmanje 140 na sat, hteo je da izbegne čoveka na pešačkom prelazu i skrenuo desno, a onda pokupio biciklistu i te dve devojke i ubacio ih u prodavnicu keramike – rekla je radnica dragstora u Knjaževačkoj pred kojim je došlo do nesreće.

Preminule sestre Milica i Marija Foto: Telegraf/Privatna arhiva

KARLICA I REBRA SLOMLJENI, GARDEROBA U FRONCLAMA: Baka Darinka o zdravstvenom stanju unuka kog je pregazila tanjirača

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)