PLAKALA JE I REKLA: “NE ZNAM ŠTA ĆU S NJOM” Starica se žalila na ćerku 3 dana pre nego što ju je ova MONSTRUOZNO UBILA (INFO)

ubistvo

FOTO: SCREENSHOT

Gordana Petrović (59) iz sela Kočetin kod Žabara uhapšena je u ponedeljak zbog sumnje da je u nedelju ubila svoju majku Nadeždu Petrović (80).

Užasan zločin otkrio je jedan od meštana po imenu Ivica koji je prolazio u nedelju oko 9.30 sati ujutru pored kuće Nadežde i Gordane Petrović.

Nezapamćena tragedija zadesila je selo Kočetin u kojem živi svega oko 300-400 stanovnika.

Desetak metara od njihove kapije, priča on i dalje pod utiskom, niz put, zatekao je jezivu sliku – staričino beživotno golo telo ležalo je na putu, a glava je bila krvava.

– Krenuo sam u prodavnicu i video nešto pored puta. Mislio sam na prvi pogled da je neko bacio kožu od ovce, međutim, tek kada sam prišao shvatio sam da je reč o ženi i da je gola, ležala je na leđima, jedan deo kose joj je bio spaljen, i pored tela su bile tri šibice…. – govori Ivica. On dodaje, da je istog trenutka pozvao komšije i policiju. Uopšte nije odmah shvatio da je reč o baka Nadi….

Vest se odmah raširila selom i došla i do Draginje Petrović (80), jetrve ubijene starice, koja živi nekoliko kuća dalje. Nadežda joj se žalila godinama na ćerku.

– Poslednji put došla je kod mene u četvrtak ili petak i počela je da plače. Žalila se na Gordanu i, govorila mi “ne znam šta ću sa njom”. Poslednji njihov sukob zbog kojeg se sve ovo dogodilo je jer je Gordana odlazila noćima iz kuće i nosila iz zamrzivača hranu.

VREME JE DA OTVORIMO OČI: Jeziva slika Jovana Memedovića koju Srbija odbija da vidi (FOTO)

Nije govorila gde ide, s kim je, kod koga je. Kap koja je prelila času bila je kada je Gordana donela tuđe peškire i veš u njihovu kuću. Nada ju je pitala čije je to, a ona joj odgovorila da je njeno. Nada nije želela da pere tuđi veš jer je ćerka krila sve i kada je Gordana otišla u komšiluk, ona je veš iznela u dvorište i zapalila ga – priča Draginja.

Kako dodaje, Gordana kad je dosla kući i videla da veša nema, počela je da vrišti po kući, a zatim napala svoju majku.  Nadi se živo meso videlo na nozi kada je došla kod mene posle toga. Rekla sam joj, dođi kod mene ako je se bojiš, sama sam ovde. Ona nije želela.

A onda je u nedelju došao jedan čovek kod mene da seče drva i rekao mi da je neka žena ubila svoju majku u selu. Odmah sam znala da je Gordana ubila Nadu – kaže naša sagovornica. Za Gordanu kaže da je imala psihičkih problema, a čak je i bila kod psihijatra.

– Nada mi je pričala da Gordana pre nego što legne da spava pravi ograde od stolica oko kreveta, krije se, sve ona vidi da neko nju snima. Takva je bila opasna i eto do čega je došlo – priča Draginja.

Tukla i svoju tetku

Ružica Vodesković, rođena sestra ubijene Nadežde, juče je bila u šoku nakon saznanja šta se zbilo. Krenula je da sa Gordaninom ćerkom spremi sve što treba oko sahrane. Kako kaže, zbog Gordane se odavno nije čula sa sestrom.

– Kad god bih došla u goste Gordana bi i mene tukla, odvojila me je od familije. Četiri godine nismo pričale, od naroda bih čula kako žive. Nada je Gordanu od nadnica odgajila i nahranila, a evo sta je doživela od nje, da moja sestra celo jutro gola leži na ulici…- kaze Ružica, i ne uspeva da zaustavi suze.

KONAČNO UTVRĐENO: Ko je ukrao 204 sanduka zlata iz Srbije tokom II Svetskog rata! (FOTO)

Gordanina ćerka sa suprugom ušla je u kuću nakon zločina i bila šokirana kako su Gordana i Nadežda živele.

– U kući su zapaljene sve babine stvari, vrata, prag, njen krevet… Sve miriše na alkohol i benzin – kažu oni.

Prijavljivala majku policiji

I Gordanina ćerka (koja je želela da ostane anonimna) potvrđuje da je majku prijavila policiji u Požarevcu i da joj je potrebno psihijatrijsko lečenje proletos.

– Greška moja bake je što nikada nije htela majku da prijavi policiji za zlostavljanje, a znali smo da je bolesna, ali ovo niko nije očekivao.

Gordana meni više nije majka, ona je obrukala ovu porodicu… Da je živela kod mene ne daj bože, sa mojom decom bi isto radila – kaže Gordanina ćerka, koja 14 godina živi u Petrovcu sa porodicom i kontakt je održavala samo sa Nadeždom.

I ona se sa Nadeždom, kao i Draginja, čula poslednji put u petak. Kako kaže, i tada je preko telefona svedočila svađi između nje i Gordane.

– S kim to pričaš, nemoj te ljude da lažeš – govorila je Gordana, jer mi je Nada pričala kako ju je prethodno gurnula i otela kafu iz ruke koju im je donela moja sestra iz Austrije – kaže Gordanina ćerka.

(Dnevne.rs /Izvor: Miroslava Brkic, Blic)