Pijani sin (28) bivšeg srpskog političara pregazio ženu: Na društvenim mrežama se hvalio brzom vožnjom! (VIDEO)

policija

Foto: Telegraf

Iz Policijske uprave Gradiška je potvrđeno da je vozač kedija Aleksandar Subotić (28) sin bivšeg odbornika u Gradiški i lokalnog privrednika, koji je izazvao nesreću bio u alkoholisanom stanju.

– Do nesreće je došlo kada je Aleksandar Subotić (28) iz Laminaca kedijem “sitroen” udario biciklistu Milu Bjelić.

U ovoj nesreći Bjelićeva je zadobila povrede i pružena joj je lekarska pomoć i ona je smeštena u UKC Republike Srpske – saopštili su ranije iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Iz UKC Republike Srpske juče je potvrđeno da je Bjelićeva preminula 29. oktobra.

– Prema informacijama iz Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje, pacijentkinja je preminula je 29. oktobra u 20.25 časova – saopšteno je iz UKC RS.

SVINJSKA GLAVA NABIJENA NA TREMU KUĆE: Jeziv prizor ispred doma Ivane, koju je Đorđe brutalno prebio

Andrea Bjelić, ćerka nastradale, izjavila je da joj se nesavesni vozač koji je udario njenu majku još uvek nije javio, niti joj izjavio saučešće.

– Obzirom da je u medijima objavljena početna informacija o tome da se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je moja mama teško povređena, a zbog činjenice da je otac mladića koji je izazvao nesreću uticajan čovek, želela sam da se obratim medijima i da objave nastavak priče oko nesreće koja se dogodila – objasnila je ćerka nastradale.

Dodala je kako je dobila informacije da je prilikom alkotestiranja utvrđeno da je Subotić upravljao pod dejstvom alkohola.

– Pored toga što je vozio pod uticajem alkohola, navodno je vozio i brzinom koja je bila veća od dozvoljene, ali još uvek čekamo rezultate veštačenja – objasnila je Bjelićeva.

Kaže da od nadležnih institucija očekuje da postupak protiv Subotića provedu u skladu sa zakonom, te da kazne nesavesnog vozača.

PONOS SRBIJE: Studenti sa Pravnog fakulteta u Beogradu ostvarili istorijski uspeh na OKSFORDU

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, Mila Subotić je 27. oktobra ove godine u trenutku nesreće vozila bicikl kada ju je kedijem “sitroen” udario Aleksandar Subotić.

Nesreća je policiji prijavljena oko 18.15 časova, a uviđaju na mestu nesreće prisustvovao je dežurni tužilac Branko Bjelajac koji je naredio da se provedu sve istražne mere i radnje kako bi se utvrdile tačne okolnosti nesreće. Deo mera koje se trebaju provesti su alkotestiranje vozača, kao i veštačenja koja će utvrditi brzinu kojom se kretao kamion u trenutku nesreće.

Ćerka nastradale navodi da je nakon nesreće nazvala vozača, kako bi saznala šta se tačno dogodilo.

– Pozvala sam ga dan posle gde mi je potpuno nezainteresovano govorio kako je bila magla – dodala je Andrea.

Međutim, ono što ju je pored porodične tragedije i gubitka majke pogodilo jeste snimak koji je Subotić objavio na društvenim mrežama.

– Na svom profilu na društvenim mrežama je objavio snimak na kojem je prikazano kako vozi brže od 200 kilometara na čas – dodala je Bjelićeva.

Na njemu se jasno vidi da vozilo ide brzinom većom od 210 kilometara na čas.

Pitanje je da li je Subotić kažnjen zbog ovakve vožnje.

Posebno otežavajuća okolnost na strani osumnjičenog Aleksandra Subotića biće što je u trenutku nesreće bio u alkoholisanom stanju. Subotiću je izmereno 1,3 promila alkohola u krvi. U budućem krivičnom postupku, nakon što protiv Subotića bude podignuta optužnica za izazivanje saobraćajne nesreće prilikom odmeravanja visine kazne u obzir će biti uzeta količina alkohola u organizmu u vreme nesreće.

   

(Dnevne.rs/Srbija Daas.com/Izvor: Srpskainfo)