PEVAČ DARKO LAZIĆ OSTAJE INVALID?! ZASTRAŠUJUĆA PREDVIĐANJA LEKARA: Oporavak pevača trajaće godinama, strahuje se da NIKAD NEĆE USTATI!

darko

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Darko Lazić se oporavlja od teške saobraćajne nesreće koju je doživeo pre nedelju dana, kada je uz veliku sreću ostao živ, ali predviđanja lekara nisu optimistična!

Zbog povreda koje je zadobio – potres mozga, ozbiljno oštećenje kičme, probijena plućna maramica, oštećenje bubrega, devet slomljenih rebara, prelomljena butna kost, prelomljena karlica, povređen kuk i izvađena slezina – oporavak će trajati godinama, a strahuje se da će mladi pevač zauvek ostati invalid!

Kontuzije mozga

To da li će Darko ostati invalid može da predvidi samo lekar koji ga nadgleda. I ja se nadam da se to neće desiti. U svakom slučaju, to su najopasnije povrede, kontuzije mozga. Mozak je nepredvidiv, može da se desi da se Darko u potpunosti oporavi, da počne da hoda, peva i da nema nikakvih posledica.

A može da se desi da naredne godine provede u invalidskim kolicima. Svaka dublja prognoza u ovom trenutku bila bi neozbiljna i da ne kažem ružna – rekao nam je jedan od lekara koji je upućen u ceo slučaj.

Lekari s kojima smo razgovarali kažu da je sa ovakvim povredama vrlo moguće da pacijentu ostanu trajne posledice, što praktično znači određeni stepen invaliditeta.Iako u zemunskoj bolnici lekari danonoćno brinu o folkeru na intenzivnoj nezi, oporavak mu sledi u inostranstvu, gde će tim stručnjaka biti zadužen da ga što pre vrati u formu.

nesreća

Foto: Kurir, printscreen/instagram

– Darko ima mnogo prijatelja van zemlje, koji se svakodnevno mole za njega i raspituju se o njegovom zdravlju. Naš lekarski tim odlično brine o njemu i daju sve od sebe da ga održe u životu.

Međutim, ako Lazić pregura ovaj krizni period, za šta postoje velike šanse, on će biti transportovan u jednu privatnu kliniku u Cirihu, gde radi jedan njegov prijatelj – otkriva naš izvor.

Prijatelji pomažu

Darko je tokom svoje karijere pomogao mnogim ljudima u svakom smislu, te ih je sve zadužio. Iako je mislio da mu nikada neće trebati njihova usluga, ovog momenta pomoć mu je neophodna. Jedan pevačev prijatelj sledeće nedelje dolazi u Srbiju da ga poseti i razgovara s njegovom majkom Brankom i ocem Milanom o predstojećem oporavku.

– Poznati švajcarski biznismen doći će isključivo zbog Darka u Srbiju. Iskoristiće sve veze da pomogne porodici, i tražiće da ga poseti u bolnici. On će insistirati da ga što pre prebace u Švajcarsku i učiniće sve što je potrebno za njegov oporavak.

napad

Foto: printscreen/instagram

Darko mu je jednom prilikom pevao na privatnoj proslavi i kupio ga za sve pare ovog sveta. Kad je čuo da je doživeo nesreću, pokušao je da dođe prvim letom u Beograd, ali bio je sprečen zbog poslovnih obaveza koje nije mogao da odloži – kaže naš izvor.

Promene

DARKA VIĐA SAMO MAJKA!

Zbog virusa gripa koji vlada, lekari su doneli odluku da će narednih dana samo Darkova majka Branka Lazić imati pravo da ga viđa. Kako bi izbegli infekcije, ona jedina može da uđe na intenzivnu negu kod sina, i to na samo nekoliko minuta, te na sebi mora da ima kompletnu opremu, od mantila i rukavica do maske za lice.

(Dnevne.rs /Izvor: N. M. Kurir)