PETOGODIŠNJICA MASAKRA U VELIKOJ IVANČI: Ubica je sahranjen daleko od svojih žrtava, a samo jedna žena posećivala je njegov grob (FOTO)

grob

Foto: telegraf

Van sela Velika Ivanča, na zabačenom groblju, skoro pa sakriven od znatiželjnih pogleda, nalazi se nadgrobni spomenik Ljubiši Bogdanoviću, čoveku koji je pre tačno pet godina u krvavom piru usmrtio 13 rođaka i komšija.

Na godišnjicu masakra groblje u Velikoj Ivanči vrvi od porodice i prijatelja, a grob svakog od tragično stradalih prekriven je buketima cveća.

 Na grobu ubice slika je drugačija, pre svega zbog toga što mnogi i ne znaju, ili ne žele da znaju gde Ljubiša počiva.

Grob Ljubiše Bogdanovića, Foto: Telegraf

Ljubiša je preminuo dva dana posle masakra, a sahranjen je nekoliko meseci posle smrti, daleko od grobova žrtava. Sahrani su prisustvovali samo najbliži rođaci, a skup je obezbeđivala policija.

SERGEJ LAVROV: Upozoravali smo da se sprema ozbiljna provokacija

Portal Telegraf.rs posetio je grob Bogdanovića koji se nalazi u selu Rajkovac, 15 minuta od Velike Ivanče. Na maloj crnoj mermernoj ploči pored Ljubišine slike stoji njegovo ime, a iza spomenika krije se urna sa pepelom koji se ostao posle kremacije.

Ljubiša Bogdanović, Foto: Tanjug

Na grobu nekoliko roze ruža, svenuli buket belih hrizantema i naopako okrenuta šoljica za kafu. Dugo posle masakra Ljubišina supruga Javorka posećivala je svakodnevno njegov grob i palila sveću kako bi mu bio oprošten zločin koji je počinio.

Oni koji su ostali živi neće dok žive moći da smognu snage da oproste Ljubiši, a i kako bi kada su 9. aprila zauvek ugašene tri porodice, pet ih je zavijeno u crno, a vreme u selu je stalo.

Ljubiša Bogdanović je sahranjen van Velike Ivanče, Foto: Telegraf

SIRIJSKI PAKAO: Otkriveni motivi Izraela u pohodu na Siriju

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs, J Stakić)