OVO JE ZVER KOJA JE KRVNIČKI IZUJEDALA STARICU NA PALAMA: SOP stvoren na Romaniji ukrštanjem vukova sa najjopasnijim rasama!

pas

Foto: ilustracija: Printscreen/youtube

Policijskoj stanici Pale juče oko 8.30 sati prijavljeno je da se ispred porodične kuće u mestu Donji Ćemanovići na Palama nalazi telo 69-godišnje P. G. saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Kako su naveli iz paljanske policije, nesrećna žena umrla je zbog ujeda psa.

Alarmirali pomoć

Prema nezvaničnim informacijama, nastradala je Petra Gorančić, koju je do smrti izgrizao njen pas pasmine SOP (srpski odbrambeni pas). Tragedija se odigrala oko 8.30 sati.

Pas je skočio na nesrećnu 69-godišnjakinju i oborio je na tlo ispred porodične kuće. Gorančić nije mogla da se odbrani dok ju je pas krvnički ujedao po glavi i telu. Povrede koje je zadobila bile su brojne i teške.

Članovi porodice Gorančić, nakon što su vidjeli šta se događa ispred kuće, odmah su alarmirali policiju i ekipu Hitne pomoći, ali teško povređenoj 69-godišnjakinji, nažalost, nije bilo spasa.

Teške povrede

Na mesto tragedije stigao je i dežurni okružni tužilac iz Istočnog Sarajeva s pripadnicima Policijske uprave Istočno Sarajevo, koji su obavili uviđaj.

SKANDAL U KRUŠEVAČKOJ BOLNICI: Mladiću lečili hematom na zadnjici, a nisu videli da je puklo debelo crevo, preminuo od sepse

Bio je prisutan i sudski veštak medicinske struke Hamza Žujo, koji je utvrdio da je ujeda psa bilo po celom telu žene, ali da su smrtonosne bile povrede glave.

Tako je mrtvozornik Doma zdravlje Pale mogao samo konstatiovati smrt Petre Gorančić. Na licu mesta nisu pronađeni tragovi koji upućuju na postojanje elemenata krivičnog dela. Nesrećna žena živela je sama u jednom jelu porodične kuće u Ćemanovićima.

STIŽE BEBA: Premijerka Ana Brnabić i njena partnerka Milica USKORO POSTAJU RODITELJI (INFO)

Kako je nastala pasmina

Pasmina srpski odbrambeni pas nastala je na planini Romaniji ukrštanjem vukova, tornjaka, napuljskih mastifa, rotvajlera i američkih stafordskih terijera. Ukrštanja su završena 1991. pa se ta godina uzima kao godina njihovog nastanka.

(Dnevne.rs/izvor: Kurir.rs, Avaz.ba)