Ovo je vozač koji je automobilom pokosio deda Svetu i sestre Milicu i Mariju (FOTO)

auto

Foto: Facebook/Stojan Nikolov

Tešku saobraćajnu nesreću u Nišu, kada su stradali biciklista i devojka koja je stajala na autobuskoj stanici, a teško povređena njena sestra, izazvao je Nišlija Stojan Nikolov (30).

 On je, krećući se velikom brzinom u “opel astri”, prešao na desnu stranu kolovoza u Knjaževačkoj ulici, u nedelju, 1. aprila gde je “pokosio” biciklistu Svetislava Tonića (82), a potom i sestre Milicu (27) i Mariju (24) koje su čekale autobus na stanici. 

Od siline udarca biciklista je preminuo na licu mesta, dok je dva sata kasnije u niškoj bolnici povredama podlegla i Milica.

OVO SU ŽRTVE STRAVIČNOG UDESA U NIŠU: Deda Sveta je bio mrtav na licu mesta, Milica preminula u bolnici, za njenu sestru Mariju se lekari bore (FOTO)

Lekari niškog Kliničkog centra i dalje se bore za život njene sestre Marije koja ima višestruke povrede i obilno unutrašnje krvarenje.

Sestre Milica i Marija, Foto: Telegraf/Privatna arhiva

Stojan je takođe zadržan na lečenju, ali ni on, ni njegov suvozač D. Ž. (25) nisu životno ugroženi.

Očevici nesreće kažu da se vozač “opela” kretao veoma brzo.

Foto: Telegraf/Privatna arhiva

– Išao je najmanje 140 na sat, hteo je da izbegne čoveka na pešačkom prelazu, skrenuo desno, a onda pokupio biciklistu i te dve devojke i ubacio ih u prodavnicu keramike. Jadne devojke, tek su stigle na stanicu, da su samo par sekundi kasnije stale tu ne bi im ništa bilo – kazala je radnica dragstora u Knjaževačkoj pred kojim je došlo do nesreće.

KARLICA I REBRA SLOMLJENI, GARDEROBA U FRONCLAMA: Baka Darinka o zdravstvenom stanju unuka kog je pregazila tanjirača

Uzroci tragedije se utvrđuju, ali prema nezvaničnim saznanjima Telegrafa, vozač “opela” je vozio pod dejstvom alkohola.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)