Ovo je Ivan, rudar koga je juče zatrpalo 4 TONE UGLJA: Rudari otkrivaju jezive detalje tragedije u kojoj je poginuo njihov kolega

Bogovina

Foto: Facebook

Ivan Čajić (43), radnik Rudnika mrkog uglja “Bogovina” kod Boljevca, poginuo je na radnom mestu kada ga je zatrpala i, najverovatnije, ugušila velika količina uglja.

– Naš drug je sišao u rovni bunker kako bi motikom pokušao da malo razgrne ugalj – pričaju nam njegove kolege.

U jednom trenutku, motika mu je ispala. Ivan je pokušao da je dohvati, ali se baš tada obrušilo nekoliko tona uglja koji ga je zatrpao.

– Odmah smo pokušali da ga izvučemo, ali smo uvideli da na taj način ne možemo da mu pomognemo – pričaju rudari.

PROČITAJTE JOŠ: STIŽE RUSKA VAKCINA U SRBIJU: Planira se vakcinacija DVA MILIONA ljudi

– Otrčali smo do prekidača i pustili traku da se kreće. Sve je potrajalo između 10 i 12 minuta.

– Tih nekoliko metara, koliko je trebalo da traka spusti ugalj, trajali su nam kao godine – nastavljaju rudari. – Onda smo ugledali, najpre, noge, pa, telo i na kraju se pojavila i glava.

Na nesreću, Čajić nije davao znake života.

Dok je razgrtao ugalj, naš kolega je bio vezan konopcem, kao osiguranjem, ali od količine tog materijala, koja ga je prekrila, nismo mogli da ga izvučemo – kroz suze pričaju radnici.

– Ivana je pritisla količina od tri, možda i četiri tone uglja, a kada ga je traka konačno približila, počeli smo da razgrćemo ugalj. Ali, bilo je prekasno.

Rudari kažu da su Ivanu usta bila puna sitnog uglja.

PROČITAJTE JOŠ: NOVE RIGOROZNIJE MERE: Većina objekata se zatvara za vikend, a PRODAVNICE?

Bio sposoban

Kolege opisuju Ivana kao vrednog i veoma dobrog čoveka.

– Radio je kao trakista, imao je iskustva, oko 20 godina radi u rudniku. Osim što je bio jako pošten i vredan, izuzetno je bio inteligentan. Engleski je govorio tečno, mnogo je bio pametan i sposoban – dodaju radnici.

 

(Dnevne.rs/Novosti online)