OVDE JE NA HLADNOĆI OSTAVLJENA BEBA STARA SVEGA TRI SATA: Meštani spasili dečaka od kerova i smrzavanja

beba

Foto: Kurir, Pixabay

Dečak, koji je nađen u selu Bukovska kod Kučeva zbrinut je odeljenju Neonatologije u požarevačkoj bolnici i dobio je visoku ocenu lekara, a imao je pupčanu vrpcu na sebi.

Promrzlo muško novorođenče, staro svega tri sata, sa pupčanom vrpcom, pronađeno je pored puta, kod kontejnera, u selu Bukovska kod Kučeva. Ovog dečačića je sigurne smrti i smrzavanja spasila porodica Žurkić, u blizini čije kuće je mališan i ostavljen!

Kako Kurir saznaje, beba je ostavljena pored puta u ovom selu, tačnije zaseoku Ponore, u pletenoj korpi umotana u plavo ćebe.

– Beba je dobro, malo je promrzla i nema povrede. Nalazi se na neonatologiji u požarevačkoj bolnici i dobila je visoku ocenu lekara, dete je imalo pupčanu vrpcu na sebi. Policija vodi istragu i traga za majkom. Ovo novorođenče ostavljeno je i spakovano na isti način kao i ono pre godinu dana kod Crljenca. I tada je bila reč o tek rođenom dečaku kojem ni pupčana vrpca nije bila podvezana kako treba – otkrio je naš izvor.

BEBA PRONAĐENA KOD KUČEVA: Novorođenče ostavljeno kraj puta

Ostavljeno novorođenče pronašli su meštani, sin i otac, Bratislav i Brane Žurkić, a jedan od njih  rekao je da su odmah po saznanju kontaktirali policiju i Dom zdravlja Kučevo.

– Blizu moje kuće je ostavljena beba, pored puta u korpi. Nisam čuo plač, izgledalo je kao da je ostavljeno neko smeće pa smo otišli da proverimo šta je u pitanju i videli smo bebu u korpi. Bila je uvijena u ćebe i videlo se da dete daje znake života. Nemam pojma ko bi mogao tu ostaviti bebu. Naravno da sam se šokirao i uplašio kad sam video da je beba ostavljena, ko ne bi? – ispričao je Žurkić i dodao:

– Rekao sam hvala bogu što je živa!

Korpu, ni ne sluteći da je unutra novorođenče, videla je pre svih meštanka Violeta Paunović.

– Vozila sam decu u školu oko sedam ujutru i videla sam korpu pored puta sa plavim ćebetom, ne znajući da je tu beba… Ljudi čija je kuća u blizini su prijavili policiji. Meni ni na kraj pameti nije bilo da je neko ostavio dete, kad sam kasnije saznala da je beba, pokajala sam se što nisam zaustavila auto da pogledam – rekla je Paunovićeva, koja je dala izjavu i u policiji. Vlasta Milić, tehničar Doma zdravlja Kučevo, koji živi u blizini, čim je čuo za slučaj krenuo je na lice mesta.

Kobni ljubavni ČETVOROUGAO iza zločina kod Batajnice: Oženjeni žandarm Pavle RAZNEO sebe i ljubavnicu Marinu, koja je htela da se vrati bivšem dečku!?

– Pošto je stigla prijava u DZ, kolege su me zvale i odmah sam seo u auto i krenuo sa komšinicom. Bebu su našli Brane i Bratislav Žurkić, sva sreća našli su je pre kerova kojih ima dosta. S njima nisam ni stigao da pričam, beba je gukala i davala znake života i odmah smo krenuli u DZ. Lekari su ga prozvali Srećko – ispričao je Vlasta za naš list.

Meštani kažu da se pitaju ko je ostavio tek rođeno dete i da ne veruju da je neka žena iz njihovog sela bila trudna, oni veruju da je to uradio neko iz okolnih sela.

Beba je iz DZ Kučevo prevezena u požarevačku bolnicu, a ustanovljeno je da je da je dečak rođen u terminu i težak 2,6 kilograma.

– Opšte stanje bebe je dobro, funkcije su vitalne. Ustanovljena je blaga hipotermija (snižena temperatura) i blaga cijanoza (crvenilo ekstremiteta), što je posledica hladnoće – rekao je za RTS Danko Nikolić v. d. direktora Opšte bolnice Požarevac.

Ovo je pripadnik Žandarmerije koji se razneo u autu sa ljubavnicom IZA SEBE OSTAVIO ŽENU I DVOJE DECE

Vlasta Milić, DZ Kučevo: Sva sreća da su Žurići našli bebu pre kerova je ovde dosta

Vlasta Milić, tehničar Doma zdravlja Kučevo, koji živi u blizini, čim je čuo za slučaj krenuo je na lice mesta.

– Pošto je stigla prijava u DZ, kolege su me zvale i odmah sam seo u auto i krenuo sa komšinicom. Bebu su našli Brane i Bratislav Žurkić, sva sreća našli su je pre kerova kojih ima dosta. S njima nisam ni stigao da pričam, beba je gukala i davala znake života i odmah smo krenuli u DZ. Lekari su ga prozvali Srećko – ispričao je Vlasta za naš list.

       

(Dnevne.rs/izvor: Kurir.rs, M.Branković, J.Ivić)