OVA VEST JE ODJEKNULA SRBIJOM! Deca visokopozicioniranog desničara osumnjičena za ubistvo Majde Garović (FOTO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Bio i narodni poslanik

Jelena Špagović (25) i Momčilo Dujović (21) uhapšeni su zbog brutalnog ubistva starice Majde Garović (80) iz Zemuna, saznaje “Blic”. Špagović (devojačko Dujović) i njen brat deca su Saše Dujovića, bivšeg poslanika i drugog čoveka stranke “Srpska desnica”.

Kako se saznaje, Jelena Špagović, devojačko Dujović, osumnjičena je da je sredinom jula ubila staricu Majdu Garović, dok je njen rođeni brat Momčilo osumnjičen da joj je pomogao da prikrije zločin. Da su u pitanju sin i ćerka Saše Dujovića, nezvanično nam je potvrđeno i u političkim krugovima.

Ugljenisano telo nesrećne žene pronađeno je 20. juna u Dunavskoj ulici, kod Krčedina.

POSLEDNJI DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE KOD PANČEVA: “Punila je pištolj na vodu, a mi se zapričali…” (FOTO)

U blizini kontejnera nisu nađeni nikakvi predmeti koji bi, u tom momentu pomogli u identifikaciji žene, i nije bilo jasno da li je žena ubijena pored kontejnera, pa je njeno telo bačeno u kantu ili zapaljeno, ili je zločinac automobilom dovezao telo kako bi ga se rešio u Krčedinu. Ubrzo je utvrđeno da je ubijena 80-godišnja Majda Garović i da je živela u Zemunu.

Ona je poslednji put viđena 15. juna, a njeno spaljeno telo pronađeno je 20. juna.Nekoliko dana kasnije, uhapšeni su Jelena Špagović, zbog sumnje da je počinila krivično delo ubistvo i njen brat zbog postojanja osnovane sumnje da je pomogao u izvršenju ovog krivičnog dela.

– Sumnja se da je J. Š. između 15. i 19. juna usmrtila staricu, a potom telo autom prevezla u vikend naselje kod Krčedina i zapalila u kontejneru.

Takođe se sumnja da je M. D. pomogao osumnjičenoj prilikom uklanjanja tragova – navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

– Policija nastavlja rad na utvrđivanju ostalih okolnosti u vezi ovog krivičnog dela – kratko su dodali iz MUP.

majda

Majda Garović, Foto: facebook.com

Saša Dujović, otac uhapšenih brata i sestre, prošle godine postao je samostalni savetnik ministra za rad Zorana Đorđevića.Dujović je na ovu funkciju izabran početkom prošle godine. U Ministarstvu za rad su tada potvrdili da Dujović zaposlen kod njih ugovorom na određeno vreme.

DAČIĆ ODBRUSIO EDIJU RAMI: Velika Albanija je veliko S***JE!

Dujović je do 2014. godine bio narodni poslanik Pokreta veterana u Skupštini Srbije. Predsednik je Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova. Inače je zamenik predsednika ekstremno-desničarske stranke „Srpska desnica“.

         

(Dnevne.rs /Alo.rs/ B. P. /Izvor: Blic)