Otkriveno šta je IVAN KONTIĆ govorio dok je udarao mladića u Novom Sadu

batine

Ivan Kontić i Miljan Mandić, Foto: Printcsreen

Mladić koga je Ivan Kontić (30) brutalno pretukao u Novom Sadu, a onda mu onesvešćenom izlomio obe ruke je M. M. (28), pisac, scenarista i dramaturg iz Beograda, koji je ni kriv ni dužan zadobio traume od monstruma za ceo život.

Slučaj koji je potresao Srbiju i dalje nema epilog jer je Kontić pobegao od zakona, pretpostavlja se, u Crnu Goru, pa je za njim raspisana međunarodna poternica zbog pokušaja ubistva.

Nesrećni mladić, prema pisanju Srpskog telegrafa, inače živi u Beogradu, ali je često odlazio u Novi Sad, gde je završio dramski odsek Univerziteta umetnosti.

Da M. M. nema nikakve veze sa kriminalnim miljeom, govori i njegova biografija. Završio je Akademiju umetnosti, a između ostalog, radio je na projektima filma o caru Dušanu i bici na Košarama. Trenutno se bavi privatnim biznisom u firmi koja se bavi izvozom tartufa iz Srbije.

– Nasilnik Kontić ga je prepoznao jer ga je znao iz viđenja i počeo nemilosrdno da ga tuče. M. M. ga je molio da prestane, ali je ovaj uporno urlao: “Ovo ti je za brata!” Kada ga je pesnicama onesvestio, zverski mu je izlomio ruke.

“UPAO SAM U PROBLEME” Denser Gagi pušten iz policijske stanice! Oglasio se ODMAH OVIM POTRESNIM rečima

– Njegov brat od strica je nedavno otpustio Kontića sa posla obezbeđenja u svojoj firmi, pa je ovaj pobesneo. Samo je vrebao priliku da se osveti, ne birajući metu. Ni kriv ni dužan stradao je nedužan momak, posvećen filmskoj umetnosti, koji u životu nije ni mrava zgazio – kaže izvor ovog lista.

Komšinicia: Divan momak, uvek spreman da pomogne

Komšinica Radmila koja stanuje na spratu ispod Miljana na njegovoj beogradskoj adresi za njega ima samo reči hvale.

– M. M. je dobar komšija, uvek doteran i lepo obučen. Hteli smo da ga imenujemo za predsednika skupštine stanara stambene zgrade jer deluje kao odgovoran i spretan mladi gospodin. Popravljao je ponešto po zgradi i uvek je spreman da pruži pomoć – rekla je Radmila.

Kad je čula da je pretučen, Radmila je bila šokirana.

batine

Foto: Facebook/Printscreen/Мирослав Паровић

– Moja ćerka je profesorka i poznaje ga, a baš sam je skoro pitala da li ga viđa jer ga ja dugo nisam videla. Stan u našoj zgradi M. M. je kupio deda još odavno kad ga je porodica čuvenog dekana Tehničkog fakulteta dobila u nasledstvo.

-Njegov stan ima pedesetak kvadrata i potpuno je renoviran, tako da je jedno vreme M. M. izdavao strancima svoj stan, a iznajmljivao stan preko puta za manje novca. Od pre nekog vremena on se vratio u svoj stan.

– On je druželjubiv dečko i često je s mladim ljudima iz unutrašnjosti koji iznajmljuju stanove u našoj zgradi, a kojih ima prilično, pravio žurke i sedeljke. Od korone se to promenilo, pa i njega nisam srela dugo – ispričala je ljubazna Beograđanka

Dvojica u pritvoru

Podsetimo, slučaj koji je zgrozio sve desio se 24. avgusta oko ponoći u Jevrejskoj 35 u Novom Sadu.

Dok se Kontić iživljavao, dvojica, u međuvremenu privedenih, saučesnika su mu pomagala. Naime, na snimku sigurnosnih kamera koji se kasnije pojavio vidi se prvoosumnjičeni kako žrtvu hvata rukama za vrat, ali i još jedan mladić koji vuče kasnije zverski pretučenog za majicu i udara ga prvo kolenom u leđa, a zatim pesnicom u glavu.

Viši sud u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana za O. L. i L. V., koji se sumnjiče za učešće u brutalnom prebijanju. Jedan od okrivljenih se tereti za krivično delo učestvovanje u tuči, a drugi za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, a obojica su se na prvom saslušanju branila ćutanjem.

ŽESTOK OKRŠAJ UŽIVO Voditeljka insistirala da SPC vodi ČETNIČKU I VELIKOSRPSKU politiku, Dritan je sasekao: Takve optužbe ne stoje! (VIDEO)

Kontić, inače, nije osuđivan u Srbiji, ali je zato poznat organima gonjenja u Crnoj Gori. On je rodom iz okoline Nikšića, gde se navodno i sada nalazi pošto je pobegao iz Novog Sada. Ima i crnogorsko i srpsko državljanstvo, srednju školu je završio u Kotoru, a pravo diplomirao na univerzitetu Union u Beogradu.

U mladosti je bio i reprezentativac Crne Gore u džudu i osvojio je nekoliko medalja, ali je očigledno da je svoju veštinu odavno stavio u službu kriminala.

I dok javnost dovodi u pitanje validnost Kontićeve diplome pravnika, upućeni kažu da je, osim dokaza o obrazovanju, Advokatska komora Vojvodine bila dužna da od Kontića pribavi dokaz da nije zaposlen. Iz komore je medijima rečeno da je pokrenut postupak ispisivanja Kontića.

PAŽNJA, VAŽNO ZA SVE GRAĐANE SRBIJE KOJI U PETAK NAKON 18 SATI UĐU U ZEMLJU: Od tada važe ova PRAVILA! (INFO)

Batinaš uporedo i advokat i direktor

Ono što je šokantno jeste da je Kontić devet meseci uporedo radio kao advokatski pripravnik i direktor jedne firme. Na taj način je grubo prekršen Zakon o advokaturi i statut Advokatske komore Srbije. Naime, u njima je propisano da “advokatu, kao i advokatskom pripravniku, prestaje pravo na bavljenje advokaturom u slučaju zasnivanja radnog odnosa van advokature, imenovanja za direktora ili predsednika upravnog odbora u pravnom licu.

 

(Dnevne.rs/Srpski telegraf)