OTAC OSUMNJIČENOG NIKADA NIJE RADIO KAO PRIPADNIK ORGANA: Oglasila se niška policija i otkrila detalje tragičnog slučaja

policija

IZVOR: TANJUG/DIMITRIJE NIKOLIĆ

Policijska uprava u Nišu demantovala je glasine povodom tragedije koja se dogodila 4. januara kada je N.S.(19) pokosio i usmrtio dečaka od 12 i Nišliju od 48 godina.

Policija navodi da otac osumnjičenog nikada nije radio kao pripadnik organa reda pa samim tim nije mogao ni da bude šef u policiji, kako su to neki naveli.

“Zarad istinitog informisanja javnosti ističemo sledeće činjenice: Prva laž: Otac uhapšenog A.S. radi ili je radio u Ministarstvu unutrašnjih poslova kao načelnik smene operative. Istina je da otac uhapšenog A.S. nije, niti je ikada bio zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova, pa tim pre ne može biti ni šef smene. Druga laž: Osumnjičeni N.S. ima 19 godina i nema pravo na vozačku dozvolu. Istina je da je u vreme nezgode N.S., posedovao redovnu vozačku dozvolu koju je, u sladu sa Zakonom, stekao kao i svi koji su u srednjoj školi završili obrazovni profil – vozač motornih vozila i položili vozački ispit. Njima se probna vozačka dozvola izdaje na godinu dana. Treća laž: U vozilu su pored osumnjičenog u trenutku nezgode bile tri osobe. Istina je da su u automobilu, kojim je upravljao uhapšeni vozač, u vreme nezgode bile dve maloletne osobe sa kojima su policijski službenici iste večeri u prostorijama Policijske uprave u Nišu obavili razgovor u prisustvu roditelja”, saopštila je policija.

PROČITAJTE JOŠ

PORUKA JEDNOG HRVATA ŠIRI SE INTERNETOM: Izvinjavam se svakom Srbinu kojeg sam uvredio

U svom proglasu oni kao četvrtu neistinu u pojedinim medijima iznose to da “svedok događaja nije saslušan”.

“Istina je da svedok događaja, koji se tragične večeri nalazio na ulici, nije saslušan jer je iste večeri hospitalizovan pa sa njim u tom trenutku nije bilo moguće obaviti razgovor. Peta laž je da su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić nenajavljeno došli u Niš odmah nakon saobraćajne nezgode kako bi uticali na ishod i zataškali slučaj. Istina je da su ministar Vulin i direktor Rebić 5. januara ove godine, po unapred najavljenoj radnoj poseti, obišli Policijsku upravu u Nišu, gde su na sastanku sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu razmatrani uslovi rada i opremljenost policijskih službenika, kao i rezultati rada ove uprave”, navedeno je iz policije.

PROČITAJTE JOŠ

“NE MOŽE NERADNA NEDELJA U SRBIJI, NE DAM”: Ovo je vest koju su svi trgovci čekali da čuju (INFO)

Policija u Nišu ističe da je u konkretnom slučaju postupala u skladu sa zakonom, odmah uhapsila osumnjičenog i nikakvog zataškavanja slučaja nije bilo, niti je bilo ko uticao na njihov rad.

 

(Dnevne.rs/Mondo.rs)

Be the first to comment on "OTAC OSUMNJIČENOG NIKADA NIJE RADIO KAO PRIPADNIK ORGANA: Oglasila se niška policija i otkrila detalje tragičnog slučaja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*