OSUĐEN NA 6 GODINA ZATVORA ZBOG PORODIČNOG ZLOČINA! Ispalio 4 hica u suprugu, pa pucao sebi u glavu

zatvor

Foto: privatna arhiva

Duško Rodić (38), koji je 18. decembra prošle godine ispalio četiri hica u suprugu Tamaru Lakićević Rodić (38), a potom pucao sebi u glavu, osuđen je u Višem sudu u Beogradu na samo šest godina zatvora!

Sudsko veće kaznilo ga je sa svega pet godina zatvora za pokušaj ubistva supruge i još godinu dana za nelegalno nošenje pištolja.

Olakšavajuće okolnosti

– Olakšavajuće okolnosti su to što je Rodić priznao izvršenje krivičnog dela,

kao i to što ranije nije osuđivan – rekla je u obrazloženju presude sudija Olivera Pajić.

UŽASNO SVEDOČANSTVO ČLANA TERORISTIČKE OVK O ŽUTOJ KUĆI: “Osetio sam MIRIS KRVI, znao sam da su SVEŽI”

Podsetimo, Rodić, koji je bio vlasnik PR agencije, pokušao je da ubije suprugu, inače direktorku vrtića u Dobanovcima, u trenutku kada je ona ušla u automobil koleginice koja je došla da je poveze na posao. Čim je sela na mesto suvozača, Duško je prišao, otvorio vrata i pucao joj u noge i stomak. Zločin se dogodio u Ulici Jurija Gagarina, ispred zgrade u kojoj su oni živeli, naočigled brojnih svedoka.

Mesto zločina... Rodić je upucao suprugu dok je s koleginicom bila u automobilu

MESTO ZLOČINA… RODIĆ JE UPUCAO SUPRUGU DOK JE S KOLEGINICOM BILA U AUTOMOBILU FOTO: KURIR

– Pošto je ispalio četiri hica u suprugu, Duško je pucao sebi u glavu. Pravo je čudo da su oboje preživeli, naročito on, pošto je borba za njegov život u Urgentnom centru trajala danima. Pošto se oporavio, prebačen je u pritvor, koji mu je juče produžen – kaže sagovornik Kurira.

Stav

Da je presuda na koju je Rodić osuđen godinu dana posle stravičnog porodičnog nasilja koje je potreslo Srbiju izuzetno mala, smatra i Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne ženske kuće.

– Za pokušaj ubistva to je mala kazna i primer koliko nemamo sluha za nasilje, jer ti muškarci koji su blago ili uslovno kažnjeni imaju mogućnost da ponove delo. Kazna je neadekvatna i nema poentu.

UŽASNO SVEDOČANSTVO ČLANA TERORISTIČKE OVK O ŽUTOJ KUĆI: “Osetio sam MIRIS KRVI, znao sam da su SVEŽI”

-Nedavno smo u Negotinu imali slučaj da je muž za svirepo ubistvo žene osuđen na svega 15 godina zatvora, što je nedopustivo, jer on može izaći na slobodu i brže i opet uraditi isto. Sudovi očigledno ne rade kako treba i treba im postaviti pitanje da li su životi žena tako malo važni – kaže Stanojevićeva za Kurir.

Svađa pre pucnjave
Htela da ga ostavi?

Komšije porodice Rodić ispričale su posle zločina da su oni bili uzorna porodica i da imaju osmogodišnju ćerkicu. Kako su rekli, uvek su svuda išli zajedno i iz njihovog stana se nikada nije čula buka.

HARADINAJ PONOVO PRETI SRBIMA: Imamo i teže mere od taksi, videćete!

Međutim, kako su ispričali, toga jutra su čuli kako se supružnici svađaju ispred zgrade i kako je navodno Tamara suprugu tokom rasprave rekla da će ga ostaviti.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, J. Spasić – J. Ivić)