OSTAVIO IZA SEBE ČETVORO DECE: Ko je bio Mirko Butulija koga je ubio blizak saradnik iz AMSS-a?

AMSS

Foto: Promo

Iste godine kada je seo u fotelju AMSS, Butulija je izabran i za predsednika Rukometnog kluba Crvena zvezda

U tragičnoj pucnjavi ubijen je Mirko Butulija, predsednik AMSS. Njega je u njegovoj kancelariji ubio generalni sekretar saveza Predrag Đurđev. A ko je bio Butulija?

Mirko Butulija (43) rođen je 19. septembra 1976. godine i otac je četvoro maloletne dece.

Ovaj mladi poslovni čovek bio je rado viđen u poslovnim krugovima i postigao brojne uspehe u Srbiji i svetu.

Butulija je na mesto predsednika AMSS došao 2014. godine, nakon što je dotadašnji predsednik podneo osrtavku iz ličnih razloga. Skupština AMSS istog je dana za generalnog sekretara izabrala Predraga Đurđeva.

Butulija je prvi sa Balkana postao član Upravnog odbora FIA Regije 1, jedne je od četiri regije koje čine Međunarodnu automobilsku federaciju (FIA), koja obuhvata nacionalne automobilske organizacije iz zemalja Evrope, Afrike i Bliskog Istoka ujedno čini i najveću regiju ove federacije.

Iste godine kada je seo u fotelju AMSS, Butulija je izabran i za predsednika Rukometnog kluba Crvena zvezda. I o uvoj oblasti postiže ispeh – klub ostaje u ligi, ali i posle dužeg vremena finansijski stabilan. Obavljao je i funkciju potpredsednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

STRUČNJACI TVRDE: Ovih 10 namirnica mogu da izazovu rak (INFO)

Butulija je član Upravnog odbora Udruženja Trebinjaca “Jovan Dučić” i predsednik moto kluba “Stara Hercegovina”. Butulija je inače poznat kao veliki ljubitelj dvotočkaša, a poreklom Hercegovac, radio je i na očuvanju tradicije i običaja rodnog kraja.

SAD ponovo “lupila šamar” Haradinaju: Nove sankcije Prištini zbog taksi na srpsku robu

U saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP i JKP Parking servis, a uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda vozila, AMSS na čelu sa Butulijom organizovao je godinama i besplatne akcije “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”. Butulija je nebrojano puta apelovao na vozače i sve učesnike u saobraćaju da im bezbednost bude na prvom mestu.

(Dnevne.rs/izvor: telegraf.rs)