OKONČANO SUĐENjE ALEKSANDRU MITROVIĆU: Tužilaštvo traži dve godine zatvora, odbrana oslobađajuću presudu

suđenje

Foto: Dnevne.rs/PIxabay

PRED Prvim osnovnim sudom u Beogradu u četvrtak je okončano suđenje Aleksandru Mitroviću (26), optuženog da je 18. jula 2013. godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala Andrea Bojanić (17). Zamenik tužioca je u svojoj završnoj reči predložio sudu da Mitrovića osudi na jedinstvenu kaznu od dve godine zatvora, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu. Prvostepena odluka biće saopštena 2. jula.

Zastupnik tužbe Saša Milijanović istakao je da je tokom postupka utvrđeno da je Mitrović kriv za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i za nepružanje pomoći povređenom licu.

Takođe je, pored zatvorske kazne, predložio da mu se izrekne mera bezbednosti, zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od godinu dana.

– Saobraćajna nesreća se dogodila na mestu (na slici) gde je dozvoljena brzina 50 kilometara na sat, a iz dokaza proizilazi da se kretao brzinom od oko 80 kilometara na sat – ukazao je Milijanović.

SUPRUGA HOLANDSKOG FUDBALERA KOJI UMIRE: Ronaldo nam nije pomogao! Samo je našoj ćerki dao znojav dres i otišao!

Mitrovićevi branioci, advokati Borivoj Pajović i Milenko Milisavljević istakli su da je jasno da Mitrović ne može biti odgovoran, jer izvedenim dokazima nije utvrđeno, a još manje dokazano da je počinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret:

– Svi veštaci su saglasni da je Mitrović imao zeleno svetlo na semaforu, a Andrea crveno. Da okrivljeni nije imao razloga da očekuje da će ona stupiti na prelaz i da je iznenadnu i opasnu situaciju stvorila pešakinja. Veštaci su bili izričiti da se u tom slučaju primenjuje vremenska analiza i da naš branjenik bez obzira na to kojom se brzinom kretao nije mogao da izbegne tragični nalet. Čak i u situaciji da se kretao brzinom manjom od dozvoljene.

         

(Dnevne.rs/Izvor: N.B., Novosti.rs)