“Odvojio sam se od njih kako bih ispušio jednu cigaretu” Očuh utopljenih dečaka ispričao kako se tragedija dogodila!

tuga

Foto: Youtube/Printscreen/Strahinja Andjelkovic

– Nekoliko sati pre nesreće išli smo na pijacu da Dragiši kupimo sveske i ranac za školu. Trebalo je da za osam dana krene u prvi razred. Posle smo došli na jezero, da predahnemo… A onda se dogodila strašna tragedija.

Ovako započinje priču Kristijan, očuh Dragiše (7) i Danijela (5) M., mališana koji su se u nedelju posle podne utopili u jezeru Očaga nedaleko od Lazarevca.

Kristijan se prisetio svih dešavanja te kobne nedelje, a kako kaže, tog dana prvi put su porodično otišli na jezero koje se nalazi nedaleko od njihovog porodičnog doma.

Kako kaže, kad je završio cigaretu, primetio je da dečaka nema.

Krenuo je da ih traži po obali i doziva ih, međutim bezuspešno.

 Obišao sam jedan krug oko jezera, ali njih nije bilo. Obratio sam se spasiocima za pomoć koji su krenuli sa mnom u potragu. Jedan od njih uskočio je u vodu i krenuo da roni, da ih traži – priseća se Kristijan.

Upravo spasilac koji je ronio bio je taj koji je pronašao mališane.

DRAMA U GRČKOJ: Devojčicu vetar odneo na pučinu, EVO GDE SU BILI RODITELJI! (VIDEO)

– On je tik uz ivicu jezera, na dubini oko dva metra pronašao tela Dragiše i Danijela. Bili smo izbezumljeni. Nadali smo se da će preživeti – u šoku je Kristijan, koji za razliku od majke dečaka koja je kobne večeri okrivila spasioce da nisu reagovali na vreme navodi da su odmah krenuli u potragu za mališanima.

Inače, na jezeru dan nakon tragedije nije bilo ljudi zbog lošeg vremena. Četvorica spasilaca, kao i osoba za prvu pomoć, sedeli su na svom radnom mestu tik uz jezero.

Kako se saznaje, ovi spasioci nisu radili u nedelju kada se dogodila tragedija.

– Deca su se igrala sa još nekim mališanima u plićaku. Odjednom su nestala. Ubrzo potom došao je muškarac koji je rekao da nema dva dečaka. Jedan spasilac je zaronio i napipao ruke – rekli su sa jezera.

Oni dodaju da niko od dece koja su se igrala sa utopljenom braćom nije viknuo niti dozivao u pomoć.

DOKTOR SOLAKOVIĆ: Kafu ne mešajte sa ovom namirnicom

Majka u policiji u Beogradu

Kako je ispričao Kristijan, očuh utopljene braće, njihova majka Dragana otišla je u Beograd u policiju. Međutim, nije mogao da precizira zbog čega.

– Obdukcija će biti u sredu, nakon čega ćemo znati kada ćemo ih sahraniti – rekao je Kristijan.

 

(Dnevne.rs/Blic.rs)