ODREĐEN MU PRITVOR OD 30 DANA: Vozač kombija smrti koji je ubio malu Isidoru ne seća da li je povukao ručnu

tuga

Foto: Telegraf

Vozaču B. S. (53) iz Leskovca, koji je uhapšen zbog sumnje da je 24. septembra nepropisano parkirao dostavno vozilo “fijat doblo” koje je u jednom trenutku krenulo na nizbrdici i pregazilo učenicu Isidoru Vučković (12), nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu i Osnovnom sudu određen je pritvor do 30 dana.

Kako se nezvanično saznaje, vozač B.S. se branio da misli da je vozilo ostavio ubačeno u brzini ali da se ne seća da li je povukao ručnu kočnicu pre nego što je iz njega izašao.

Nezvanično se, takođe, saznaje i da je pregledom vozila posle nesreće ustanovljeno da je tehnički ispravno.

UŽAS U TRSTENIKU: Muž i žena popili SONU KISELINU, imali problema u vezi s poslom

Nezapamćena tragedija se desila u Požarevačkoj ulici u naselju Donji Komren.

Vozač B.S. se branio da misli da je vozilo ostavio ubačeno u brzini ali da se ne seća da li je povukao ručnu kočnicu Foto: Telegraf

B. S. je došao do jednog preduzeća da kupi elektro robu ispred čijih prostorija je parkirao službeni “fijat doblo”.

On je ušao u prostorije firme, ali je vozilo u jednom trenutku krenulo unazad na nizbrdici i naletelo na Isidoru koja se vraćala iz škole.

Devojčica se zbog jakog vetra, idući uz uzbrdicu savijala i okretala, pa u mometnu nesreće po svemu sudeći nije videla nadolazeće vozilo koje je prešlo 32 metra od mesta gde je bilo parkirano, kada je naletelo na nju. Automobil je pregazio devojčicu i ona je preminula na licu mesta, na svega 100 metara od kuće u kojoj stanuje sa roditeljima i dva brata blizanca.

Isidoru Vučković (12) Foto: Telegraf

Vozač je tek po izlasku iz prostorija preduzeća, kada je čuo galamu na ulici, shvatio šta se desilo. On se sumnjiči za krivično delo protiv opšte sigurnosti, za koje mu preti kazna zatvora od jedne do osam godina.

Kako se saznaje, ista kazna bi mu pretila da je osumnjičen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

STRUČNA SPREMA NEBITNA: Investitore u Srbiji zanima samo jedno

Nesrećna devojčica je preminula na licu mesta od zadobijenih povreda, a sahranjena je u sredu na lokalnom groblju u Donjem Komrenu. Sahrana je bila izuzetno potresna, u kovčeg pored devojčice spuštene su brojne igračke i slatkiši.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)