OD TUGE I PLAČA NE MOGU DA GOVORE: Sat vremena nakon ove fotografije s drugarima, Gojko je bio mrtav: “Mama, našli su ga. Nema ga više…” (FOTO)

apatin

FOTO: FACEBOOK

Tuga i neverica u kući mladića (20) koji je u nedelju pronađen mrtav na putu ka Prigrevici kod Apatina. Čeka se nalaz obdukcije. Meštani nagađaju da ga je neko pregazio i pobegao.

Mlađi sin javio roditeljima da je Gojko stradao: “Mama, našli su ga. Nema ga više”

Otišao je u subotu uveče u Stapar na koncert i više se nije vratio! Gojko mi se poslednji put javio te večeri oko 20 časova i rekao da sa drugovima ide u diskoteku.Trebalo je sa bratom da dođe kod mene u Takovo, jedan dan od ponedeljka, kako bi zajedno otišli na rad u Slovačku, ali ga izgubismo – jedva je izgovorila Irena Ciger, majka mladića (20) koji je pronađen mrtav nadomak Apatina.

Tužnu vest Ireni je u nedelju saopštio njen drugi sin Strahinja. Od tada, porodica nema sna, želeći da sazna istinu šta se dogodilo njihovom Gojku.

U kući Mileta Grozdanića, oca tragično stradalog momka – tuga i neverica. Gojko je tragično stradao u nedelju ujutro oko četiri sata na putu Sombor – Stapar, kod skretanja za Prigrevicu.

Majka Irena, brat Strahinja i otac Mile ne mogu da poveruju da više nema njihovog Gojka, od tuge i plača ne mogu ni da govore. Kako smo saznali, Gojko je ležao u lokvi krvi sa povredama glave. Njegovo telo je, navodno, zatekao taksista koji je odmah obavestio policiju.

drugovi

Gojko Grozdanić, Foto: Facebook printescreen

Lekari Hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt. Somborska policija još ispituje ceo slučaj, a telo nesrećnog mladića nalazi se na obdukciji u Novom Sadu.

Prema rečima Jadranke Dedić, zamenika višeg tužioca u Somboru, čeka se nalaz obdukcije i da policija završi svoj deo posla.

Strahinja veli da je Gojko sa njim i društvom deo večeri proveo u Apatinu, i da je oko pola sata pre ponoći odlučio da auto-stopom ode u Stapar gde je ostatak večeri proveo sa svojim prijateljima.

– Nismo se dopisivali, ali sam mu ipak poslao SMS poruku i pitao kako je i gde se nalazi, ali odgovora više nije bilo – priseća se Strahinja.

Bolom skrhani otac Mile priča da sin Gojko dve nedelje nije izlazio iz kuće i da je njima dvojici spremao hranu, jer su zajedno živeli.

– Te večeri iz kuće je izašao oko 19 sati. Uvek mi je ostavljao poruke: “Mićko, izašao sam napolje”, ili slično, ali u subotu te poruke nije bilo – teško izgovara ožalošćeni Mile.

Vozači koji su tog maglovitog dana vozili od Sombora i Stapara prema Prigrevici i Apatinu pričaju da su navodno prošli pored mladića koji je rukom i jaknom mahao. Verovatno, kažu, da bi ga povezli, ali nisu obraćali pažnju i – prošli su pored Gojka.

rukometas

FOTO: FACEBOOK

Otac kaže da samo želi da zna kako je njegov sin nastradao. Nagađa se da je na njega naleteo automobil i da je vozač pobegao sa lica mesta… Njegovi drugari kažu da je Gojko bio druželjubljiv, miran i povučen momak.

“DA ZARADI, DA SE OSAMOSTALI”

– Gojko je imao plan da ode u Slovačku i da tamo zaradi i da se osamostali. Želeo je da sebi kupi stan i automobil, ali planovi propadoše – jecajući izgovara njegov otac Mile.

SLUČAJ KOD RUME

Početkom februara na lokalnom putu između Putinaca i Donjih Petrovaca, kod Rume, pronađen je mrtav Goran B. (50) iz Beograda. Na njega je naletelo vozilo koje ga je usmrtilo na licu mesta, a vozač je pobegao. Osumnjičeni je pronađen nekoliko dana kasnije, a spekulisalo se da je navodno pokušao i da obriše tragove na automobilu.

(Dnevne.rs /Izvor: Novosti/D.S.)