OBRT U TRAGEDIJI NA ZVEZDARI! Obdukcija pokazala da je Dobrila umrla prirodnom smrću, a Miloš se ubio kad je video mrtvu!

tragedija

GODINAMA BRINUO O MAJCIFOTO: PRIVATNA ARHIVA

Istraga je pokazala da je Dobrila Drašković umrla prirodnom smrću, a da je njen sin Miloš potom izvršio samoubistvo hicem iz pištolja

Dosadašnja istraga pokazala je da je Dobrila Drašković (73), sudija u penziji Okružnog suda u Beogradu, najverovatnije preminula prirodnom smrću, dok je njen sin Miloš (43) u očaju izvršio samoubistvo.

Podsetimo, tela majke i sina nađena su u subotu u njihovom stanu u Ulici Vjekoslava Kovača na Zvezdari, nakon što su komšije danima osećale nesnosan smrad. Ispostavilo se da su oni bili mrtvi najmanje 10 dana.

Nema povrede

– Iako se u prvi mah sumnjalo da je Miloš ubio majku, pa sebe, utvrđeno je da Dobrila nema povrede po telu. To ukazuje da je ona umrla, a da je njen sin, ne mogavši da se pomiri s njenom smrću i činjenicom da je ostao sam, odlučio da sebi oduzme život hicem iz pištolja. Dobrilino telo nađeno je u njenoj sobi, dok je Miloš nađen u svojoj sobi sa oružjem između nogu – kaže izvor i dodaje da je Miloš bio izuzetno vezan za majku.

DEČAK (14) TEŠKO POVREĐEN U SUBOTICI: Pronašao eksplozivnu napravu u ormanu, koja mu je eksplodirala u ruci! AMPUTIRALI MU PRSTE

– Rano je ostao bez oca, još kao dečak. Majka mu je bila sve na svetu. On je 20 godina brinuo o njoj, jer je posle nesreće bila nepokretna. Zbog njene nege nije čak ni imao stalan posao, već je radio od kuće kako bi mogao da bude stalno uz nju. Zbog toga verujemo da nesrećnik nije mogao da prevaziđe i gubitak majke – kaže sagovornik i podseća da se Milošev otac pre mnogo godina utopio i da sumnjaju da je izvršio samoubistvo.

Komšije Draškovića i dalje su u šoku zbog tragedije.

– Ništa se još uvek ne zna, tela su na obdukciji, a stan je zapečaćen. Policija je juče razgovarala sa svim stanarima, ali niko ne zna šta je mogao biti motiv, svi su ih znali kao mirne i tihe. Dobrilu godinama nismo viđali jer je bila nepokretna, a Miloša smo sreli pre dve nedelje. Bio je fin, nasmejan, lepo je popričao i otišao svojim putem – kaže komšija i dodaje:

Danima bili mrtvi

– Pre nego što je došla policija, jedna stanarka je pozvala Dobrilinu rođaku i objasnila joj da se oni danima ne javljaju na telefon i ne otvaraju vrata, a da se čudan miris oseća iz stana. Rođaka je kazala da je ona takođe u lošem stanju i da niko od porodice nije u mogućnosti da dođe.

Komšije i dalje ističu da im je mnogo žao, kako Dobrile, tako i Miloša.
– On je ceo život posvetio majci, negovao ju je 20 godina. Ko zna šta mu se dogodilo, verovatno nije mogao više da izdrži – dodali su naši sagovornici.

MIRJANA KARANOVIĆ: “Skakala sam po tehno žurkama i pod stare dane, sad mi treba nešto drugo”

Misterija pištolja
Kupio oružje na crno

Stanari sa Zvezdare ne znaju ni odakle mirnom mladiću kao što je bio Miloš pištolj.

– Niko ne zna odakle mu oružje. Mada, mogao je da ga nabavi ilegalno za malo para. Sigurni smo da nije imao dozvolu za njega – rekle su komšije.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, J.I.)