NOVINAR IZMISLIO SVOJU OTMICU?! Šta se krije iza nestanka Stefana Cvetkovića iz Bele Crkve

nestanak

Foto: Printscreen/Fejsbuk

U policiji tvrdio da su ga otele osobe s fantomkama čija lica nije video i koje su, navodno, htele da ga prebace u Rumuniju, ali pao na poligrafskom ispitivanju.

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve, koji je posle 30 sati potrage pronađen živ i zdrav u širem rejonu te opštine, lažirao je svoj nestanak, saznaje Kurir.

Iako je već sada gotovo izvesno da je Cvetković izmislio priču o navodnoj otmici, istraga se nastavlja kako bi se utvrdilo šta se zapravo krije iza ovog bizarnog slučaja. Policija, naime, u saradnji sa BIA, pokušava da rekonstruiše ceo slučaj.

Niš je na nogama, još odzvanjaju rafali automatske puške u noći: Ovako se odigrao nezapamćeni obračun… (FOTO)

Cvetković, čiji je nestanak prijavljen u sredu, dao je u Upravi kriminalističke policije MUP izjavu u petak, neposredno pošto je pronađen. Tvrdio je da su ga otele nepoznate osobe sa fantomkama koje su, navodno, htele da ga prebace u Rumuniju. Međutim, analiza tragova na njegovom satu, pronađenom pored napuštenog auta, nije pokazala DNK druge osobe, a ni u kolima nema sumnjivih tragova.
– Njegova priča je da mu je prećeno zbog saznanja koje je izneo o ubistvu Olivera Ivanovića, pa da su ga čak i oteli ljudi koji su upleteni u taj zločin. Priča je puna je rupa – naveo je izvor iz istrage.

SASLUŠAN NOVINAR U POLICIJI: Otele ga nepoznate osobe, čija lica nije video?!

Inače, Cvetković je pre desetak dana bio u Prištini u društvu poznatog biznismena iz istočne Srbije, s kojim je neposredno pre misterioznog nestanka najviše komunicirao. Zabeleženi su i razgovori s ljudima u Prištini, ali i Makedoniji. Pošto je prijavljen nestanak, Cvetkovićevi telefoni, a ima ih nekoliko, bili su ugašeni.

Međutim, tokom operativnog rada presretnuto je nekoliko razgovara osoba s kojima je održavao kontakt, čija je suština bila da je on živ i zdrav, da mu se ništa nije dogodilo.

Pretkrivičnim postupkom u ovom slučaju rukovodi Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu. Tužilac Tihomir Knežević objasnio je da je Cvetković dao izjavu u svojstvu građanina koja se može smatrati prijavom za protivpravno lišenje slobode:
– U tom pravcu nije mu bio potreban advokat. Zasad nije ni osumnjičen ni ništa slično, nego se tretira kao oštećen.

Direktor Međunarodnog instituta za bezbednost Orhan Dragaš kaže da su Srbija i njeno rukovodstvo i ovom prilikom pokazali svima koji pokušavaju da destabilizuju našu zemlju, ali i čitavoj međunarodnoj javnosti da to u Srbiji neće ići lako, te da Vlada i predsednik mogu da se smene samo na izborima.
– Otmica, odnosno pokušaj fingiranja otmice, novinara Cvetkovića bez dileme predstavlja delo naivnih idiota koji su previše gledali filmove i sledeći bizaran i glup primer fingiranja ubistva ruskog novinara u Ukrajini, pokušali da tom svojom naivnom, ali veoma opasnom akcijom destabilizuju Srbiju – ocenio je Dragaš.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je slučaj nestanka novinara Cvetkovića deo “političke borbe koja ne dolazi samo iznutra”, a čiji je cilj destabilizacija Srbije i slabljenje njene pozicije.

U KANDŽAMA JEHOVINIH SVEDOKA: Ispovest Marije o 12 godina PAKLA u sekti iz koje je jedva pobegla

Pokušaj pritiska na Srbiju

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović zahvalila je policiji što je u najkraćem roku rešila ovaj slučaj, pošto su se čuli komentari da je država kriva:
– Predsednik Vučić je sve rekao. Pokušaj pritiska na Srbiju na sve moguće načine, od protesta za cenu derivata preko pitanja ispravnosti vode do nestanka novinara. Nadam se da će organizatori odgovarati. A oni koji se raduju ovakvim stvarima u stvari ne vole svoju zemlju.

(Dnevne.rs/Izvor: Biljana Bojić)