NOVI SNIMAK MALTRETIRANJA: Vršnjačko nasilje traje godinama, MALOLETNICE BESOMUČNO TUKU slabije od sebe (VIDEO)

tuča

Foto: printscreen/instagram

Novi stravičan snimak brutalnog vršnjačkog nasilja, koje se navodno desilo u Zemunu, pokazuje da je to “praksa” među decom koja traje godinama. Pojavio se snimak na Instagram grupi namenjenoj sprečavanju nasilja među vršnjacima. Na snimku se vidi kako maloletnica  čupa, pesniči, obara na zemlju i šutira slabiju od sebe, dok drugovi sve to mirno gledaju.

Tik nakon smene direktora srednje škole u Barajevu koji nije na vreme prijavio saznanje da u njegovoj nadležnosti postoji vršnjačko nasilje, kao i posle podizanja krivičnih prijava za nasilničko ponašanje protiv I.O. (15) i D.I. (14), koje su šamarale A.M. (15), koja je tom prilikom zadobila i povredu, isplivao je novi stravičan snimak brutalnog vršnjačkog nasilja.

Sve se navodno odigralo u Zemunu, a na nadležnim organima je da reše i ovaj, kao i svaki sledeći slučaj, dok se mi nadamo da će ih biti sve manje.

Na snimku koji se širi društvenim mrežama maloletnica fizički napada devojčicu približno istog uzrasta, ali očigledno slabiju od sebe. Još jedan primer nasilja u koji se navodno desio u školskom dvorištu je uznemirio već zabrinute roditelje, koji se pitaju šta se to dešava.

Ljudi koji vide ovakve snimke su zgroženi i uglavnom krive loše roditeljsko vaspitanje, ali i nereagovanje društva na adekvatan način na vršnjačko nasilje.

SMENJEN DIREKTOR ŠKOLE U BARAJEVU NAKON VRŠNJAČKOG NASILJA: Prosvetna inspekcija utvrdila da Jelić nije zaštitio učenike (INFO)

Da podsetimo, ovakvog vida nasilja u srpskim osnovnim i srednjim školama je sve više, a najtragičniji slučaj je definitivno samoubistvo malog Alekse iz Niša koje se desilo pre osam godina, a kao posledica vršnjačkog iživljavanja.

Snimak vršnjačkog nasilja možete pogledati OVDE.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)