NOVI SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA: Prvačića u Kuršumliji POLIVALI LEDENOM VODOM u školskom toaletu, nabijali mu glavu POD ČESMU

tabla

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja desio se u Kuršumliji, kada su za vreme školskog odmora nepoznati dečaci polivali hladnom vodom jednog prvaka OŠ “Miloje Zakić”, tvrdi majka dečaka S. Š.

Prema njenim rečima, mučenog prvačića su pre nekoliko dana drugi stariji učenici najpre prskali crevom za vodu u toaletu škole. On je nekako uspeo da im pobegne i zaključao se u toalet. Primetile su ga dve pomoćne radnice, zamolile ga da izađe i odvele do učiteljice, koja je bila na zameni tog dana i nije primetila da deteta nema.

Međutim, posle časa, nasilje nad mališanom se nastavilo ispred česme u dvorištu škole, gde su ga druga deca polivala vodom i gurala mu glavu ispod česme, tvrdi njegova majka i dodaje da je njen sin bio potpuno mokar od glave do pete i da je zadobio oguljotine na čelu i leđima.

Pedagog škole ga je umotao u ćebe i odveo kući. Međutim, kada je majka htela da se žali, u školi navodno nije našla nikoga odgovornog kome bi se obratila, pošto su i direktorka i njen pomoćnik bili na Učiteljijadi na Ohridu.

GREŠKA KOJU MNOGI NAPRAVE PRE SPAVANJA: Devojčica legla da spava, a ujutru su je roditelji zatekli mrtvu

– Ne mogu da verujem da se ovo dešava u školama. Moje dete prvog razreda dovezao je pedagog kući celog mokrog, od glave do pete. Po ovoj hladnoći. Ja sam u šoku. Da li neko pazi na tu decu – napisala je tada na društvenim mrežama majka S. Š.

Ona poručuje da je njen sin sada dobro, ali da je pretrpeo šok.

– On nije siguran ko ga je prskao, zato što je tu bilo mnogo dece, a on je mali i nov u školi. Zaposleni su ga doveli kući umotanog u ćebe u petak. Sada je ispitivanje u toku, prosvetna inspekcija je tu i ja bih volela da se to reguliše da se slično ne dešava i drugoj deci.

-Naročito sada kada čujemo da vršnjačko nasilje eskalira – rekla je majka dečaka.

BRUKA NA SRPSKOM GROBLJU U MAČVI: Domaće svinje oskrnavile grobove, meštani znaju čije su, ali se plaše osvete

Brojni Kuršumličani zgroženi su ovim vršnjačkim nasiljem, naročito zato što je reč o učeniku prvog razreda, koji je pre manje od mesec dana pošao u školu. Podsetimo, talas vršnjačkog nasilja danima potresa Srbiju, a sve je kulminiralo na najtragičniji mogući način, kada je četvoro braće, od kojih su dvojica maloletna, pretukli do smrti Martina Barnu (17) iz Novog Kneževca. Stručnjaci se slažu da je što pre potrebno sistemsko rešenje i reakcija države. Kako se saznaje, Ministarstvo prosvete je odmah reagovalo i već u toku nedelje je u školu poslata prosvetna inspekcija.

“PRESEKAO SI GRANU NA KOJOJ SEDIŠ” Bećković uzvratio Milu Đukanoviću: Dobro zapamtite njegove reči

Udruženje “Drug nije meta” jedino je udruženje u Srbiji koje u fokusu rada ima prevenciju vršnjačkog nasilja. Kroz mnogobrojne aktivnosti udruženje je uključilo hiljade učenika i nastavnika, a na njihovom sajtu možete zakazati besplatnu radionicu, pronaći savete i brojne korisne informacije.

   

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)