NOVI DETALJI SAOBRAĆAJNE NESREĆE U ZEMUNU: Mladić bežao od policije, PROŠAO KROZ CRVENO i zakucao se u autobus?!

tragedija

Foto: Printscreen Facebook/Vozači tramvaja i ostalo GSP osoblje, Printscreen/ Facebook

Bojan Perać (31), vozač gradskog autobusa na liniji 15, poginuo je jutros na početku smene pred svojom kućom u Zemunu u teškoj saobraćajnoj nesreći koju je izazvao Adam R. (22), vozač automobila „pežo“.

Sumnja se da je do tragedije došlo jer se Adam R. na raskrsnici Ulica cara Dušana i Tršćanske nije zaustavio na crveno svetlo na semaforu.

– Sve se dogodilo oko četiri sata ujutro. „Pežo“ se kretao Tršćanskom ulicom ka Cara Dušana. Išao je brzo i nije stao na crveno. Ogromnom brzinom je uleteo u raskrsnicu i najpre udario u autobus na liniji 45, koji je išao ka centru Zemuna. Taj autobus se odbio i udario u autobus na liniji 15, koji mu je dolazio u susret. Petnaestica je odletela na trotoar i oborila semafor – kaže izvor.

Bojan Perać, vozač petnaestice, preminuo je na mestu, a povrede je zadobio i vozač autobusa 45 Dragomir Ž. (52), kao i putnica iz njegovog vozila M. K. (53). Povređen je i vozač „pežoa“.

Utvrđeno je da je Adam R. upravljao automobilom sa probnom vozačkom dozvolom, a u kolima mu je pronađena i kesica sa biljnom materijom za koju se sumnja da je marihuana.

– Sumnjamo da je Adam R. u jednom trenutku ugledao policijsku patrolu, koja je prolazila tuda, te da je pomislio da će ga zaustaviti. S obzirom na to da je imao manju količinu droge kod sebe, ali i da je vozio u četiri sata ujutro, što s probnom dozvolom nije dozvoljeno, moguće je da je dodao gas kako bi izbegao da bude zaustavljen – objašnjava izvor.

Kako saznajemo, Adam R. je odmah alkotestiran i utvrđeno je da nije bio pijan. – Ni poginuli vozač, kao ni njegov povređeni kolega nisu imali alkohol u krvi. Adamu je uzeta i krv na analizu kako bi se utvrdilo da li je u trenutku nesreće bio pod dejstvom narkotika – kaže izvor i dodaje da je osumnjičenom vozaču određen pritvor do 48 sati.

Smrt Bojana Peraća je slomila i njegovu porodicu – roditelje i brata, ali i brojne prijatelje i komšije, koje su ga opisale kao „ljudinu“.

OVO JE VOZAČ KOJI JE POGINUO U ZEMUNU: Bojan (31) tek počeo smenu, preminuo na licu mesta FOTO

– Tri godine je radio kao vozač u GSP, a pre samo mesec dana je prešao na liniju 15, do tada je vozio sedamsto šesticu. Ova linija mu je više odgovarala, jer mu je bila bliže kući. Poginuo je na svega nekoliko stotina metara od svoje kuće – rekao je Bojanov ujak, koga smo zatekli na kapiji njegovog doma. – Poginuo je čim je počeo smenu.

Neposredno pre nesreće otišao je u GSP garažu, uzeo autobus i krenuo ka okretnici kako bi pokupio putnike, zato je bio sam u vozilu.

Voleo je svoj posao i bio je momak za primer – dodao je ujak jedva zadržavajući suze i nastavio: – Dolaze nam rođaci, svi smo šokirani. Bojanov otac je u Beču i krenuo je za Srbiju čim smo mu javili.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, Jelena Rafailović)