NOVI DETALJI SAČEKUŠE: Darko Kovačević strahuje za bezbednost porodice

fudbaler

Foto: Printscreen/instagram

GRČKA policija nastavila je istragu o napadu na bivšeg fudbalera i sportskog radnika Darka Kovačevića, na kog je pucano sinoć u Ulici Elpidos, na Glifadi, u ekskluzivnom delu Atine. I dalje se istražuje da li je reč “samo o opomeni” ili neuspelom zločinu.

Reporter “Novosti” danas je obišao mesto na kojem je pucano na Kovačevića i pokušao da razgovara sa njegovim komšijama. Dan posle napada, ispred Kovačevićevog doma nije bilo nikakvih tragova koji bi ukazivali na dramu od prethodne večeri. Uklonjene su zaštitne trake u okolini zgrade u kojoj proslavljeni fudbaler živi sa porodicom, a stanari su nastavili da obavljaju svakodnevne poslove, ne želeći da komentarišu napad na poznatog komšiju.

Specijalni izveštač “Novosti” je razgovarao sa nekoliko novinarskih ekipa atinskih TV stanica i portala koji su pratili rad operativaca iz Odeljenja za ucene grčke policije. Novih detalja, kažu, nema, ali pre će biti da inspektori ne žele da ih otkrivaju u ovoj fazi istrage. Poznato je jedino da čaura od metka ispaljenog na Kovačevića još nije pronađena.

Zasada je izvesno da je zapaljeni automobil marke “smart”, iz koga je pucano i koji je pronađen 700 metara od mesta napada, ukraden u Solunu u novembru prošle godine. Pojavila se vest da je vlasnik automobila iz Mesinije, na Peleponezu. O pištolju, koji se, navodno, nalazio u izgorelom vozilu, policija takođe nije davala nikakve informacije.

Pre 102 godine predsednik Amerike za Srbiju je tražio siguran pristup moru: Šta nam SAD danas nude

Tokom prepodneva istražitelji su pregledali sve kamere na zgradama duž ulice Elpidos, u pravcu kvarta Eleniko, gde je pronađen zapaljeni automobil. Pretpostavka je da bi se na nekom od snimaka našlo nešto što bi usmerilo istragu.

Spekulacije ovdašnjih novinara “crnih hronika” se baziraju na nekoliko potencijalno važnih pokazatelja. Očigledno je, prema metodu i rukopisu napada, da je napadač profesionalac, koji je imao logističku podršku.

Automobil je najverovatnije dugo skrivan, a napadač ga je čekao ispred zgrade u kojoj živi, pa se pretopstavlja da je napadač dobro proučio Darkove navika. Beg sa lica mesta i paljenje automobila, sa ostavljenim pištoljem u kolima, kako objašnjavaju upućeni, ukazuje na verovatnu nameru počinioca ili naredbodavaca da upozore ili izvrše dodatni pritisak na Kovačevića zbog eventualnih dugova ili neraščišćenih računa.

Angažovanje Odeljenja za ucene grčke policije na indirektan način potvrđuje ovakve pretpostavke. Postavlja se i pitanje ko je i zašto pucao na Kovačevića baš na Božić, s obzirom da se dobro zna da Srbi u Atini veoma drže do svojih verskih praznika. Da li je i to nekakva poruka? Zasada, međutim, nema konkretnih naznaka o mogućim motivima za napad.

ZIMA U NAREDNOM PERIODU DONOSI NOVA IZNENAĐENJA: Red kiše, red snega, a krajem januara udariće JAKA HLADNOĆA

Dok se stvari polako smiruju, ostaje šok kod svih koji poznaju Kovačevića. Vedar, nasmejan, ljubimac navijača gde god je igrao u Španiji, Italiji, a pogotovo u Grčkoj i Srbiji. Veoma uspešno je karijeru sa terena nastavio obavljajući poslove visokog sportskog funkcionera.

Kovačević, trenutno ne želi da daje izjave, ali smo saznali da je veoma uznemiren, zabrinut za bezbednost svoje porodice i potpuno zbunjen činjenicom da je neko pucao na njega. Odmah posle napada je izjavio da je uspeo da se baci na zemlju kada je ugledao muškarca kako izlazi iz automobila sa ispruženim pištoljem.

– Instinktivno sam se nagnuo udesno, a zatim sam čuo pucanj. Bacio sam se i ostao u tom položaju, sve dok napadač nije pobegao – rekao je Kovačević.

RUSKI STRUČNJAK SERGEJ LAZAREV TVRDI: Evo zašto ste nesrećni u životu i zašto vas bolesti napadaju! (VIDEO)

BEZ REAKCIJA

PUCANj na Draka Kovačevića u Srbiji je izazvao burne reakcije. Ipak, niko se od njegovih bliskih nekadašnjih saradnika nije javno oglasio. Poznavaoci prilika, međutim, ističu da je napad na njega izveden po “mafijaškom receptu”, bliskom srpskim i crnogorskim kriminalnim krugovima. Mnogo više od izvršioca, ovde se nagađa o nalogodavcu ovakvog napada. Upućeni navode da ga treba tražiti u “biznisu oko sporta”. Kovačeviću su mnogi njegovi nekadašnji saigrači uputili reči podrške, kao i navijači crveno-belih iz Beograda i Atine.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Zvonko Šimunec, Novosti.rs)