NJEGOV UBICA JE SADA NA SLOBODI: Dimitrija (17) su albanski teroristi izrešetali ispred kioska u Gračanici

Kosovo

Foto: Printskrin/Youtube

Pre tačno 15 godina, na ulici, ispred kioska brze hrane u Gračanici, ubijen je srpski mladić Dimitrije Popović, rafalima kalašnjikova iz automobila u pokretu. U momentu stradanja Dimitrije je imao samo 17 godina, a ubili su ga albanski teroristi.

Pogođen je u glavu, u predelu potiljka.

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji danas odaje poštu još jednom nevinom životu koji je mučki stradao i poručuje da se naše
žrtve nikada ne smeju zaboraviti.

Na Dimitrija i još trojicu njegovih drugova pucano je iz automatskog oružja ujutru oko 2.30, iz automobila marke Audi, dok su se nalazili ispred kioska brze hrane. Odmah je podlegao povredama, a u napadu niko više nije stradao.

Za ubistvo su uhapšena dva mladića albanske nacionalnosti – Ljabinot Gaši i Aljbert Krasnići. Osuđen je maloletni Krasnići, koji je dobio kaznu od šest i po godina, a ona je potom produžena na još tri. Sada je na slobodi.

Profesor matematike osvojio 50.000 dinara u “Slagalici”, a onda je jednom rečenicom iznenadio sve gledaoce

– I da je doživotno osuđen, ja od toga nemam ništa. Ništa to nije. Izgubiti dete… a oni i dalje žive. Za mene nema suđenja, bolje da ih nisu ni osudili. Nisam zadovoljna i nikada neću biti zadovoljna – rekla je Dimitrijeva majka, Jorgovanka.

Dimitrije Popović

Jorgovanka Popović/ Foto: Printskrin/Youtube

Bio je primeran đak, primereno dete iz dobre porodice, koje je ubijeno samo zato što je Srbin.

– Dođu usred Gračanice iz Prištine i pucaju, Aljbert Krasnići i Ljabinot Gaši. Pitala sam i KFOR koji je bio tu – kako je moglo to da se desi? Oni su došli sa ciljem da pucaju, to uopšte nije bilo slučajno – rekla je majka ubijenog mladića, Jorgovanka Popović.

Mladić iz Guče kome se cela Srbija klanja opisao šta je radio pre spasavanja ovaca

Kako je Dimitrije bio učenik četvrte godine Medicinske škole, period pred maturu je posebno težak za njegovu porodicu:

– Nije dočekao maturu. Verujte, 5. juna, svaka matura koja dođe, ja izađem i gledam onu decu. Radujem se, stala bih sa njiima u krug da ih podržim i kažem im bravo. Dimitrije je stalno pričao o toj maturi. Kazao mi je da neće slaviti 17 rođendan, već punoletstvo, a ni to nije dočekao – kaže ona.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs, KiM)