NIJE VALJDA TO MOJE DETE: Jeziva svedočenja komšija o tome kako je DEČAK (7) PAO SA 12. SPRATA!

vozilo

Foto ilustracija: Dnevne.rs

Dečak S. Ž. (7) iz Niša poginuo je nakon što je u petak ujutro pao sa 12. sprata solitera na Vizantijskom bulevaru u Nišu. On je pao sa visine od skoro 40 metara na parkirani automobil marke “golf” koji se nalazio ispred zgrade i izdahnuo na licu mesta.

Dečak je bio sam u stanu jer je njegova majka izašla nakratko da odvede mlađeg, trogodišnjeg sina do obližnjeg vrtića, a do tragedije je došlo najverovatnije u trenutku kada se dečak nagnuo kroz prozor da vidi ide li majka.

– Majka se vraćala iz vrtića, ne sluteći šta se desilo, kada je pred zgradom videla potresan prizor: malo telo prekriveno ćebetom i patiku kraj njega. Zavapila je: “Nije valjda to moje dete?” Zatražila je da joj pokažu telo i tada su se njene najcrnje slutnje obistinile. Počela je da plače, bila je potpuno van sebe od šoka i bola za izgubljenim sinom. Lekari Hitne pomoći su joj nakon toga ukazali pomoć – pričaju komšije nesrećne žene.

VAŽNO OBAVEŠTENJE! Od 1. DECEMBRA MORATE DA IMATE OVO U GEPEKU, inače vam se ne piše dobro!

Prema rečima komšija, reč je o samohranoj majci koja sa dvojicom sinova živi u potkrovlju, na 12. spratu ove višespratnice.

– Dečak se verovatno nagnuo preko ivice prozora nestrpljiv da vidi kada će majka da se vrati, pa je izgubio ravnotežu i pao na automobil ispred zgrade… To je bilo jako dobro dete. Ovo je strašna tragedija – pričaju šokirane komšije.

Pred zgradom koja se nalazi preko puta Parka Svetog Save, u najgušće naseljenom delu Niša, okupio se veliki broj prolaznika, dok je policija obavljala uviđaj. Nakon toga su pogrebnici odneli maleno telo dečaka na Institut za sudsku medicinu gde će se raditi obdukcija.

U OŠ “Sveti Sava” u koju je, u odeljenje I/1, išao nastradali S. Ž., muk i tuga. I nastavnici i deca šokirani su vešću o stradanju svog školskog druga koga su svi voleli i obožavali, I koji je u decembru trebalo da napuni sedam godina.

– Deca su ga mnogo volela, bio je mnogo omiljen, mirno, nekonfliktno, sjajno dete. Dečkić za primer. Obavestili smo pisanim putem školsku upravu i preduzeli sve propisane mere. Nema reči kojima bi smo izrazili žaljenje zbog ove tragedije – kaže Mirjana Radojević, školski psiholog.

OBRADOVIĆ UNIŠTAVA IMOVINU: Boško išarao fasadu pozorišta crvenim sprejom

Ona kaže da su prvaci tog dana išli na nastavu od 11.30 časova a da su nastavnici za tragediju saznali na velikom odmoru u 9.30 časova iz elektronskih medija, tada još uvek ne znajući o kome se radi.

– Sumnjali smo da je dete iz naše škole jer deca iz te zgrade idu u našu školu. Otrčala sam do zgrade i imala šta da vidim. Dete je još ležalo na betonu, pokušala sam od policajaca da dobijem informaciju o kome se radi, rekli su da je rano, da uviđaj još nije gotov. Onda sam na klupi videla uplakanu ženu koju teši druga žena, ta druga žena je bila majka iz naše škole. Prepoznala sam da je žena koja je plakala mama iz naše škole. Prišla sam joj zagrlila je, i ništa je nisam ni pitala, znala sam šta se dešava. Htela sam da joj pružim tu prvu podršku.

Rekla je da je samo nakratko otišla da odvede mlađe dete u vrtić i da je stariji sin ostao kod kuće. Sve se dogodilo u jednom kratkom periodu, dok je bio sam, a mama je otišla u obližnji vrtić. On je znao da se pazi i nije brinula. Mama je bila slomljena tugom – priča Radojevićeva. Po povratku u školu, obavestili su direktorku i Školsku upravu, kao i učiteljicu koja je upravo pristigla ali nije znala da se radi o njenom učeniku.

Veruje se da se dečak S. Ž. nagnuo kroz prozor kako bi pogledom ispratio majku i tako ispao. Učiteljica i njegovi drugari kažu da se radilo o retko dobrom dečaku, mirnom i omiljenom u razredu. Drugi pad za 20 dana Ovo je drugi slučaj pada sedmogodišnjaka sa neke od zgrada u Nišu u proteklih 20 dana, s tim što se prethodni slučaj čudom završio bez posledica. Naime 21. oktobra jedan sedmogodišnjak pao je oko četiri časa iza ponoći sa trećeg sprata zgrade u Gornjomatejevačkoj ulici 110b u Nišu, sa visine od oko devet metara, i samo čudom nije bio teže povređen.

On je zadobio samo nagnječenja i kontuzije jer je pao na travnjak ispred zgrade. Majka deteta je navodno bila u kupatilu i tuširala se, a on je bio zaključan u sobi pa je pokušao da pređe sa terase na terasu, kada je pao i zadobio samo lakše povrede.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs)