Nezapamćeno razbojništvo u Obrenovcu: Srednjoškolac viknuo DAJ PARE, a potom izvadio PIŠTOLJ!

Foto: Wikipedia / Dickelbers

Dvojica mladića starosti 17 i 18 godina uhapšena su u obrenovačkom selu Skela, nakon što su obila poštu i ukrala više kartica i dopuna za mobilne telefone

Dvojica mladića starosti 17 i 18 godina uhapšena su u obrenovačkom selu Skela nakon što su obila poštu i ukrala više kartica i dopuna za mobilne telefone.

Oni su oko pola dva, u noći između subote i nedelje, razvalili katanac na rešetki na ulazu u poštu, a potom i vrata i ušli unutra.

– Pokušali su da otvore sef s novcem ali nisu uspeli, pa su pokupili i odneli veću količinu dopuna za mobilne telefone i kartice. Posle toga su pokušali da pobegnu, ali ih je policija uhapsila nedaleko od pošte – navodi se u istrazi.

Dodaje se da je u rancu koji je jedan od provalnika nosio, pronađen alat za obijanje i sve što su ukrali u poštanskoj ekspozituri. Protiv njih je podneta krivična prijava u redovnom postupku.
Pre nekoliko godina u valjevskom naselju Peti puk takođe je golobradi mladić pokušao na nesvakidašnji način da opljačka poštu.

PROČITAJTE JOŠ: Gde je tu Srbija? Deset najboljih država za život u 2020. godini

Tada je utrčao pred službenicu za šalterom, bacio kesu na pult i uzviknuo: “Daj pare!” Iako su iza njega stajali ljudi u redu, on je iz jakne izvadio pištolj i zapretio da će pucati ako mu ne bude predat “na ruke” novac. Tada mu je, međutim, pritrčao radnik obezbeđenja. Kad ga je uhvatio za ruku u kojoj je držao oružje, pištolj je ispao na pod i sav se raspao, jer je, kako se ispostavilo, bio plastični. Pljačkaš u pokušaju se otrgao obezbeđenju i pobegao iz pošte.

 

(Dnevne.rs/Novosti.rs)