NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Beba preminula u maminom stomaku jer je OTAC SRBIN

darko

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Beba srpsko-rumunskog bračnog para preminula je početkom ovog meseca u bolnici “Mater Dej” na Malti, a da nije ni ugledala svet.

Kako prenose tamošnji mediji, devojčica je umrla u utrobi majke, usled nemara lekara, jer su oni bili zabrinuti oko naplate troškova porođaja, budući da otac nije sa teritorije Evropske unije, te su odugovlačili prijem porodilje.

Zbog ovog strašnog događaja, roditelji bebe, otac Srbin i majka Rumunka, tužili su osoblje bolnice. Kako tvrdi ovaj bračni par, trudnoća je proticala u najboljem mogućem redu, sve dok žena nije došla u bolnicu početkom juna kako bi devojčicu donela na svet, pišu Večernje novosti.

– Lekari su više bili zabrinuti za plaćanje bolničkih troškova nego za život naše bebe, koja je umrla u utrobi – tvrde roditelji za malteške medije. – Nedostatak profesionalne razboritosti, marljivosti i brige osoblja bolnice i vlasti, direktno ili indirektno su odgovorni za ovaj ishod!

PRIMITIVNE UVREDE CRNOGORSKOG GLUMCA: Srbi su izdajice, poturice, smećari (FOTO)

Majka devojčice, kao državljanka Evropske unije, nosilac je evropske kartice zdravstvenog osiguranja, kojom stiče pravo na besplatan medicinski tretman, ili smanjenu naknadu u slučaju hitne pomoći u javnim bolnicama.

Uprkos tome, osoblje zdravstvenog centra “Mater Dej” potrošilo je vreme rešavajući “problem” kako će otac Srbin platiti troškove porođaja u državnoj bolnici.

Zbog tog nemara i odugovlačenja, situacija se iskomplikovala i beba je umrla.

POSLE 5 MESECI PONOVO VODI JUTARNJI! Sarapa zaplakao pred kamerama, a onda mu je voditeljka rekla JAKU stvar i svi su ZANEMELI

Roditelji bebe tužbu su podneli protiv generalnog direktora zdravstvenih službi, glavnog vladinog medicinskog službenika, premijera, ministra zdravlja, njegovog stalnog sekretara, izvršnog direktora u bolnici “Mater Dej”, direktora službe za negu i glavnog tužioca.

Zatraženo je da u roku od 15 dana isplate roditeljima odštetu, uz zadržavanje prava na dalje pravne radnje.

     

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Novosti, N.G.)