NEVIĐENI INCIDENT U ZRENJANINU: Bakljom zapalio tri automobila u samom centru grada, vozila buknula (VIDEO)

auto

Foto: Printscreen Twitter

Tri automobila zapaljena su rano jutros bakljom u samom centru Zrenjanina, a taj incident i njegovog počinioca zabeležila je nadzorna kamera.

Reč je o automobilima lokalnog taksi udruženja, a zapalio ih je muškarac koji je na glavi imao kačket i kapuljaču, kao i rukavice.

Na snimku koji je osvanuo na društvenim mrežama jasno se vidi kako nepoznati muškarac najpre prilazi vozilima, poliva ih tečnošću, najverovatnije benzinom, a potom pali baklju i pušta da požar vrlo brzo zahvati kola.

Automobili su u sekundi buknuli u plamenu. Iako se na snimku ne vidi, još jedan automobil je oštećen u incidentu, nezvanično saznaje Telegraf.rs.

SKINUTA SPOMEN-PLOČA SA LOGORA U KOJEM SU MUČENI I UBIJANI SRBI U SREBRENICI: Porodice srpskih žrtava traže recipročne mere!

Kako su iz MUP-a rekli za Telegraf.rs, incident je prijavljen jutros oko četiri sata posle ponoći.

– Slučaj je prijavljen policiji. Požar je ugašen, istraga je u toku i obavešteno je nadležno tužilaštvo.Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju sve u svojoj nadležnosti da pronađu počinioca i utvrde okolnosti slučaja – rečeno je za Telegraf.rs iz MUP-a.

Vlasnik taksi udruženja kaže da ga je buka probudila.

 Potrčao sam napolje, video tri automobila u plamenu i brzo počeo da gasim čime sam stigao, aparatom, vodom, krpama… Ne znam šta bi mogao da bude povod. Mi smo porodična firma, nemamo dugove ni prema kome, ne znamo da smo se nekom zamerili. Ovo je naš četvrti taksi koji gori u prethodne tri godine.


-Prepustićemo da policija uradi svoj posao, ali ovo je strašno. U centru grada da se ovako nešto desi. Ovo je nama i kuća, mogli smo svi da izgorimo. Kako ćemo da radimo dalje, ja ne znam. Od taksija živi cela porodica – rekao je za lokalni portal Stanislav Karaica, vlasnik taksi udruženja i dodao da su mu ruke izgorele, ali je uspeo da nekako spasi dva automobila. Treći je izgoreo.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)