Neverovatni komentari na hrvatskim sajtovima o pogibiji 4 Srba: “Ko im je kriv, ne žalim za budale. A da uvedemo četnik-vinjetu?” (FOTO)

policija

Foto-ilustracija: Telegraf-printskrin, Wikipedia/Orlovic, Tanjug/Nenad Milošević

Od siline udara i zadobijenih povreda smrtno su stradali vozač (42) i putnici među kojima su bili muškarac (47) i žena (43) kao i jedan 14-godišnji dečak

Četvoro državljana Srbije poginulo je rano jutros u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu u Hrvatskoj, dok je jedna osoba povređena, saopštila je policijska uprava vukovarsko-sremska.

Ova vest je podigla veliku prašinu u Hrvatskoj, pa su ljudi na lokalnim portalima ostavljali razne komentere – uljudne izjave saučešća, ali i one grublje koji nikako nisu primereni u ovom trenutku.

hrvati

Printskrin: Vecernji list

Mnogi su isticali da je užasno što se ovakva nesreća dogodila baš pred Uskrs, i naveli da je važno da se putnici vezuju sigurnosnim pojasom.

Međutim, bilo je onih koji su ovaj tužan trenutak iskoristili da promovišu mržnju i da podsete ratova ’90-tih.

Neki su predlagali da se za putnička vozila iz Srbije uvede poseban porez kako bi se građanima Hrvatske na taj način “otplatila ratna odšteta”, “četnik-vinjeta”.

Drugi je rekao da “ne žali za budalama”, jer su znali zakon i morali su da vežu sigurnosni pojas.

Nesreća se dogodila oko 0.30 na autoputu A3, nedaleko od odmorišta Bošnjaci u smeru ka Zagrebu.

Kako prenosi Index, u putničkom vozilu marke “škoda oktavija” slovenačkih registarskih tablica nalazilo se pet osoba, svi državljani Srbije.

hrvati1

Printskrin: Vecernji list

U jednom trenutku vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta te udario u zaštitnu ogradu uz autoput.

Od siline udara i zadobijenih povreda smrtno su stradali vozač (42) i putnici među kojima su bili muškarac (47) i žena (43) kao i jedan 14-godišnji dečak.

Suvozač (28) koji je, kako se navodi, jedini koristio sigurnosni pojas, lakše je povređen.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)