NEVEROVATAN OBRT U BRUTALNOM UBISTVU I SAKAĆENJU BAKE MAJDE: Postoji i treći?! Brat prošao poligraf, nema pojma ni o čemu, a osumnjičena Jelena nije mogla sama! (INFO)

ubistvo

Majda Garović, Foto: facebook.com

BEOGRAD – Brutalno ubistvo devizne penzionerke Majde Garović (80) iz Zemuna, čiji je nestanak prijavio suprug, već danima puni novinske stupce.

Detalji ovog zločina su strašni, a čini se da iz dana u dan bivaju sve šokantniji – brutalno ubistvo, leš u kontejneru, odsečene ruke i noge nesrećne žene bačene na putu između Beograda i Krčedina?! Posetimo, nestanak Majde Garović prijavio je njen suprug kada se posle nekoliko dana od njenog misterioznog izlaska iz kuće vratio iz vikendice.

On je zatekao otključana ulazna vrata, a zabrinuo se jer mu se Majda nje javljala na telefon. Da se radi o ubistvu, utvrdili su inspektori PU Sremska Mitrovica, koji su utvrdili identitet nesrećne žene.Starica je u žurbi napustila kuću i ulazna vrata je ostavila otključana, a odmah je uočeno da nedostaje njen zlatni nakit!

devojka

FOTO: PRINTSCREEEN FACEBOOK

Za ubistvo se sumnjiče rođeni sestra i brat Jelena Š. (25) i Momčilo D. (21) iz Zemuna, deca Saše Dujovića, nekadašnjeg samostalnog saradnika ministra rada i drugog čoveka Srpske desnice, koji je posle njihovog hapšenja podneo ostavku na sve funkcije, ali policija traga za ostalim saučesnicima.

– Sumnja se da je Jelena krijući od svih od Majde pozajmila 2.500 evra i da tu sumu nije mogla da vrati, pa je navodno odlučila da je ubije. Međutim, ima indicija da je Majda pomagala našim ljudima da dođu do posla u Nemačkoj, gde je radila 40 godina, i da je tu uslugu naplaćivala, pa je navodno došlo do sukoba u vezi sa podelom novca.

Jelena Š. se u policiji i tužilaštvu branila ćutanjem, kaže za Alo njen advokat Dušan Čkonjević.Advokat Nebojša Maraš, branilac njenog brata Momčila D. kaže da je njegov klijent izjavio da nema nikakve veze sa zločinom.

– Moj branjenik je rekao da nema pojma ni o čemu i prošao je poligraf! Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici napravilo je ogromnu grešku kada je policiji dalo nalog da ga uhapsi i osumnjiči za pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela iz Člana 333 KZ-a, stav 5. U tom članu stoji da pomagač brat ili sestra ne odgovara čak i kada ima dela – zbog krvnog srodstva.

Kada su uvideli grešku, sada ga terete za pomaganje u ubistvu. Tužilaštvo je drastično prekršilo ljudska prava! – tvrdi Maraš, koji je uložio žalbu na pritvor.

Kada je nađeno njeno unakaženo telo, sve opcije su bile otvorene. Posumnjalo se s razlogom da je posredi ritualno ubistvo, objašnjava sagovornik lista blizak istrazi, ali ističe da postoji mogućnost da je telo namerno iskasapljeno da bi se prikrio pravi motiv zločina.

OVAJ APARAT JE NAJOPASNIJI KADA GRMI, A NIJE MOBILNI TELEFON: NI SLUČAJNO ga ne koristite kada je nevreme!

Istraga još traje, a prvi rezultati su pokazali da je osumnjičena Jelena 15. juna navodno namamila komšinicu da se sastanu.

Pet dana kasnije, Majdino telo je pronađeno u kontejneru kod Krčedina… U zločin je umešana još najmanje jedna osoba, koja je prisustvovala kasapljenju starice.

Tek kada se otkrije uloga treće osobe, slučaj će biti rasvetljen – kaže sagovornik lista.

Tragovi DNK na kontejneru

Osumnjičenu za ubistvo navodno tereti trag DNK koji je nađen na kontejneru kod Krčedina.- To je ključni dokaz na osnovu kojeg je uhapšena. Međutim, još nije poznato mesto zločina. Traga se za hladnim oružjem kojim je starica iskasapljena i automobilom kojim je leš prebačen od Beograda do Krčedina – kaže izvor blizak istrazi.

           

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir.rs/Alo/E. Sadiku)