NEVERICA: Umro glumac koga je volela cela nacija i svojim humorom nasmejao mnoge, a zbog ovoga će ga svi pamtiti! (FOTO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Branislav Petrušević Petrući bio je poznati srpski glumac i komičar, koji uprkos svojoj velikoj želji zapravo nikad nije završio glumačku akademiju. Bio je deo Indeksovog pozorišta, komedijskog radijskog programa na kojem je izgradio svoju karijeru. Učestvovao je i u programu radija Beograd za koji je često pisao tekstove.

Branislav Petrušević Petrući bio je poznati srpski glumac i komičar, koji uprkos svojoj velikoj želji zapravo nikad nije završio glumačku akademiju. Bio je deo Indeksovog pozorišta, komedijskog radijskog programa na kojem je izgradio svoju karijeru. Učestvovao je i u programu radija Beograd za koji je često pisao tekstove.

glumac

Branislav Petrušević Petrući, Foto: Printscreen/Youtube

Završio je fakultet organizacionih nauka, smer kibernetika.Rođen je 09.05.1955. godine, u vreme kada je ekonomska situacija bila teška kao i stanje u samoj državi.

Branislav Petrušević Petrući je bio oženjen i ima dva sina, Marka i Mateja. Sa suprugom Nadom je u braku preko 30 godina, a kako bi sprečili da im bračni život bude monoton, njih dvoje bi se često rastajali na par dana pa ponovo sastajali, dozvoljavajući tako jedno drugom slobodu kretanja i mišljenja.

Branislav Petrušević Petrući rado je trenirao tenis i učestvovao na mnogim turnirima. Njegov moto glasio je “učiti i samo učiti” i možda je upravo to bio jedan od razloga zbog kojih je odlučio da učestvuje u emisiji VIP Veliki brat.

Iako je u kući Velikog brata boravio svega nedelju dana, govorio je kako mu je to još jedno bogato i lepo iskustvo.Nadimak Petrući dobio kada je jednom prilikom u dramskom programu u studiju Radija Beograd izjavio da želi da ode u Ameriku i postane poznati glumac.

Našalili su se na njegov račun da on jedino može biti anglosaksonski ili italijanski glumac, nešto poput “Petrući Brenći”, i od tad je poznat po tom nadimku “Petrući” koji se i godinama kasnije zadržao uz njegovo pravo ime.

Petrući je svoju karijeru započeo na radiju, u radijskom programu Indeksovo radio pozorište, gde je zajedno s kolegama stvarao zabavni program. Teme su im na početku bile studenti i gazdarice, a od 1981. godine počeli su raditi političke, ozbiljne emisije.

U prvom programu radija Beograd sarađivao je u emisijama “Vreme sporta i razonode”, “Radio sport”, “Radio 202.”, “Radio televizija Srbije”.

1984. godine Petrući je glumio u filmskoj komediji “Moljac”, reditelja Miće Miloševića. Radnja filma je o glumcu Miodragu Andriću koji tumači glavni lik Moljca. Film je napisan prema scenariju Siniše Pavlovića, Milana Živkovića i Jovana Markovića. U tom filmu Branislav Petrušević glumi lika po imenu Petrući.

U svom bogatom repertoaru Petrući je igrao u predstavama “Tito u raju”, “Boj na Kosovu”, “Sa koje strane rešetaka je zatvor”, “Kladionica – naša najrazvijenija privredna grana”, “Brze pruge”, “Yugo kako to gordo zvuči”, “Vikend akcija”, “Izbori bez izbora” i drugima.

Branislav Petrušević Petrući je 1990. godine glumio u muzičkoj komediji “Hajde da se volimo 3”, trilogiji filma iz 1987. godine koju je režirao Aleksandar Đorđević. Film je doživio veliku popularnost i u bioskopima ga je pogledalo oko pet milijona gledalaca.

Njegova prva predstava “Izbori – jer ste vi to tražili” odigrana je čak 100 puta i pogledalo ju je preko 85.000 gledalaca.

   

(Dnevne.rs /Izvor: Alo.rs/G.T)