NENADA BLAGOJEVIĆA (48) RAZNELI BOMBOM IZ OSVETE ZBOG SUKOBA IZ DEVEDESETIH! Šta se krije iza brutalne likvidacije u Zemunu (FOTO)

Blagojevic

Foto: Printscreen Facebook

Likvidirani muškarac je u mladosti imao problema sa zakonom i ljudima iz kriminalne sredine, ali je poslednjih petnaestak godina živeo povučeno

Nenad Blagojević Bosanac (48), koji je u četvrtak u 19.45 kod Pupinovog mosta u Zemunu raznet u eksploziji bombe postavljene pod njegov “mercedes”, najverovatnije je likvidiran zbog neraščišćenih računa iz svoje kriminalne prošlosti.

Kako kaže naš sagovornik, ubijeni Blagojević je proteklih petnaestak godina navodno vodio miran, porodični život, ali je tokom devedesetih godina važio za jednog od žestokih momaka iz Zemuna.

Nema veze s klanovima

– On se ne dovodi u vezu s ratom klanova, niti ima podataka da je sarađivao sa nekim od njih. Kao mladić je više puta hapšen i osuđivan, i to zbog ubistva, pokušaja ubistva, tuča, iznuda i sličnih krivičnih dela.

Poslednji put je bio u pritvoru krajem 2015. godine zbog iznude, a 2002. godine je bio pritvoren zbog teške krađe, nanošenja teških povreda i nelegalnog pištolja. Zbog svega toga ne isključuje se mogućnost da je neko kome se zamerio u prošlosti ili kome je ostao dužan sada dosetio da mu se osveti – kaže naš izvor.

Brutalnom likvidacijom, koja je prekjuče uznemirila stanovnike Zemuna, šokirana je i Blagojevićeva bivša supruga Milka, koju je strašna vest sačekala u Australiji, u kojoj je i sam Blagojević živeo do pre tri godine.

– Nenad je 15 godina živeo u Australiji i s tečom je radio elektriku. Od tog posla je živeo. U Srbiju se vratio pre tri godine u stan svog pokojnog oca na Galenici – kaže za Kurir vidno potresena Milka.

MUŽ POSTAVIO NAJSTRAŠNIJI ULTIMATUM: “OSTAVI NJEGA ILI ODLAZIM” Hrabra Dušica (44) ostala je sama uz bolesnog sina

Ćerka slomljena

Kako kaže, njen bivši muž je kao mladić imao problema sa zakonom, ali je poslednjih petnaestak godina bio van svih tih kriminalnih priča.

– Verujem da sve ovo ima veze s njegovom kriminalnom prošlošću, još iz vremena kad je bio tinejdžer. Znam da je u srednjoj školi učestvovao u nekoj tuči i da je tada izboden neki mladić i da je Nenad zbog toga odgovarao. Više puta ga je policija pozivala, znam da je bio u kućnom pritvoru, ali nikada nije bio dovođen u vezu s ozbiljnim krivičnim delima.

On je retko kad pričao o ranijem životu, potpuno se posvetio porodici – ističe Milka.Kako kaže, bivšeg supruga je poslednji put videla pre mesec dana, kada je bila u Beogradu sa njihovom šestogodišnjom ćerkom.

– Naša ćerka Savana je teško podnela očevu smrt. Svakog dana su se čuli po nekoliko puta i kada je ubijen, čekala je da je tata pozove – plačnim glasom kaže naša sagovornica i dodaje da ne zna da li je Nenad dobijao pretnje.  Živeo je opušteno. Verovatno nije očekivao da bi ovako nešto moglo da se dogodi. Zbog toga veruje da je u pitanju neki sukob odranije – kaže ona.

FRANCUSKI OFICIR POSVETIO ŽIVOT SRPSKIM ŽRTVAMA: Otkrivao Srbiji ciljeve NATO BOMBARDOVANJA, osuđen na 5 godina zatvora

Prijatelji se opraštaju

Neprijatelji mu došli glave

Blizak prijatelj Nenada Blagojevića oprostio se od njega dirljivom porukom.

– U svom životu svi veliki ljudi imaju prijatelje, a i neprijatelje. U njegovom životu veliki broj prijatelja je u Srbiji, ali i u dalekoj Australiji. Nažalost, mali broj neprijatelja mu je došao glave. Nije dao na Srbe i držao je do sebe, plemenit, uvek veseo – napisao je drug poginulog.

blagojevic

UBIJENI SA LJUBIMCEMFOTO: KURIR

Pas preživeo eksploziju

Badža tuguje za gazdom

Blagojevićeva supruga navodi da je Nenad pre godinu dana nabavio psa, koji je preživeo eksploziju, jer je bio u gepeku. Bio je mnogo vezan za psa, spavali su zajedno. Dešavalo se da ga ostavi i izađe, a da pas bukvalno plače za njim.

Ne znam kako će ovo preživeti, bojim se da će umreti od tuge. Mi ranije nismo smeli da mu priđemo kada Nenad nije tu, koliko je tugovao, jedino je naša ćerka dolazila do njega – kazala je Blagojevićeva.

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir.rs/ J.Rafailović-J.Ivić)