“NE PRIČA NI SA KIM” Monstrum koji je ubio Katarinu (3) u Zvezdarskoj šumi PROMENIO VERU

ubistvo

Foto: privatna arhiva

Mališa Jevtović, monstrum koji je osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora zbog surovog silovanja i ubistva trogodišnje Katarine Kaje Janković 2005. godine, u zatvoru Nova Skela promenio je veru i prešao u islam.

Kako saznajemo, monstrum je odluku da promeni veru doneo još pre nekoliko godina. Međutim, u zatvoru ne znaju zbog čega se odlučio na ovaj potez.

– Nije promenio ni ime, ni prezime. Ne znamo koji su mu motivi za ovakvu odluku – kaže izvor “Blica”.

Iako su pojedini mediji objavili da se Jevtović na ovu odluku odlučio nakon dugih razgovora sa cimerom vehabijom, u zatvoru kažu da ti navodi nisu tačni.

– Cimer mu nije vehabija, oni u zatvoru imaju posebno odeljenje. Nije nikada imao ni cimera muslimana – dodaje naš izvor.

OGLASILI SE RODITELJI SARE VIDAK: Naša ćerka će dokazati nevinost, nije klonula duhom!

Jevtović navodno vreme provodi u molitvama i poštujući običaje islamske vere, a pustio je i bradu.

Molitva u zatvorima nije zabranjena, niti bilo ko može da ograniči osuđenicima da menjaju veru sve dok se ponašaju u skladu sa pravilima i kućnim redom.

Kako saznajemo, Jevtović je u zatvoru jako ćutljiv i gotovo da ne komunicira ni sa kim.

Zločin koji ledi krv u žilama

Mališa Jevtović je neko vreme kaznu služio u zatvoru Zabela, a onda je prebačen u Novu Skelu u Beogradu u kojoj kazne služe i druge surove ubice i silovatelji.

Jevtović je iza rešetaka punih 13 godina, a javnosti je poznat kao akter jednog od najmonstruoznijih zločina u Srbiji, koji je počinio zajedno sa svojom devojkom, majkom male Katarine Janković, Anom Filipović iz Beograda. Ona je zbog ovog zločina osuđena na 37 godina zatvora.

Mališa Jevtović je, naočigled svoje devojke, koja mu je čuvala stražu, silovao i tukao njenu trogodišnju ćerkicu Katarinu. Nesrećna devojčica je od zadobijenih povreda preminula u bolnici.

Crna Gora uputila oštru poruku Srbiji: „ Adekvatno ćemo odgovoriti na provokacije!” (INFO)

Taj slučaj seksualnog iživljavanja, zverstva nad nemoćnom devojčicom i njeno ubistvo, najblaže rečeno, zgrozio je javnost Srbije. Po prvi put posle mnogo godina čuli su se i komentari da bi trebalo vratiti smrtnu kaznu.

Zverstvo nad nadužnom devojčicom je razotrkiveno kada su je majka i njen ljubavnik u nedelju, 17. jula 2005, popodne, doneli u Kliničko bolnički centra “Zvezdara”. Hladnokrvno su tvrdili da je devojčica pala sa kreveta i da su tada nastale brojne povrede po telu, od kojih je dete iste večeri preminulo.

Međutim, ubrzo je utvrđeno da su beskrupulozno lagali. Ustanovljeno je da je Ana Filipović s detetom i Jevtovićem otišla u šumu na Zvezdari. Ona je ostala kod česme da puši, a ljubavniku dozvolila da devojčicu povede dublje u šumu. Jevtović je Katarinu odveo do jedne napuštene građevine gde deca igraju pejntbol, tukao je po glavi i telu i seksualno zlostavljao.

Dete se vratilo povraćajući i prljave odeće, ali, umesto da je odmah odvedu kod lekara, ljubavnici su pokušali da prikriju zlostavljanje. Vratili su se kući gde su dete zajedno okupali, a zatim seli da jedu.

Devojčica je bila u nesvesti, poplavela je u licu i stanje joj je bilo sve gore. Tek tada krenuli su u KBC “Zvezdara”, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt male Katarine.

BEOGRAĐANKA OTIŠLA NA ŽABLJAK SA DRUGARICOM: 7 dana kasnije počela je BORBA ZA ŽIVOT

Obdukcija je pokazala da je devojčica iskrvarila zbog rascepa jetre i drugih unutrašnjih organa. U zapisniku je takođe bilo navedeno da je Katarina duže vreme bila seksualno zlostavljana.

Posle smrti male Kaje, Jevtović je bio osumnjičen za obljubu i protivprirodni blud nad trogodišnjim detetom, a majka za kršenje porodičnih obaveza. Kasnije su krivična dela “pooštrena” pa je Jevtović optužen za svirepo ubistvo, a majka devojčice za pomaganje.

BRITANCI BILI TAJNO U SREBRENICI: Sa Orićem kovali zaveru protiv Srba?!

Zlotvor koji je duže vreme silovao i zatim i ubio trogodišnju Katarinu Janković osuđen je na maksimalnu kaznu – 40 godina zatvora, a majka koja je sve to znala i nije reagovala, na 37 godina robije, čime je vrhu liste zatvosrkih kazni izrečenih ženama.

(Dnevne.rs/Izvor: B.B., Blic.rs)