NAPETO DO SAMOG KRAJA: Na ova pitanja u sudnici Zoran Marjanović nije znao odgovore, nije dao ili nije mogao da ih se seti

Borča

Dani sreće, Foto: Fejsbuk / Zoran Marjanovic

Optuženi Zoran Marjanović danas je pred Višim sudom u Beogradu izneo svoju odbranu na suđenju povodom optužbi za svirepo ubistvo supruge Jelene, 2. aprila 2016. godine u Borči.

Suđenje je bilo napeto do samog kraja, a Telegraf.rs prenosi pitanja na koja Marjanović nije znao ili nije mogao da se seti odgovora.

Gde je burma?

Na pitanje advokata da li je Jelenina burma pronađena, Zoran je odgovorio da je ona uvek nosila burmu na desnoj ruci, ali da mu ta burma nije vraćena ni kada je njeno izmasakrirano telo nađeno. Dalje je naveo samo to da su mu policijski službenici tražili da fotografiše svoju burmu i pošalje je.

Koliko vremena treba od kuće do nasipa?

Na pitanje sudije koliko treba od kuće do nasipa, Marjanović nije dao odgovor. On je naveo da postoji nekoliko puteva do nasipa, ali da su Jelena, Jana i on uvek koristili dva. Na pitanje sudije koji od ta dva puta je kraći, Zoran je potom rekao da ne zna.

INCIDENT ISPRED RTS! Mercedesom pokušali da PROBIJU VUČIĆEVO OBEZBEĐENJE!

Sudija je zatim upitala Zorana koliko vremenski treba od kuće Jelenine mame do nasipa, Zoran ponovo nije dao odgovor.

Kada je ispratio Jelenu na trčanje?

Kada je optuženom Marjanoviću postavljeno pitanje u koliko sati je krenuo na nasip sa pokojnom suprugom i detetom, rekao je da ne zna.

“Koliko se dugo Jana zadržala na nasipu od trenutka vašeg dolaska na nasip do trenutka kada ste je sa vašim ocem odveli kući?” Marjanović ni na ovo pitanje nije znao odgovor.

Sudija je upitala Zorana kada se probudio pre nego je krenuo na nasip da li se seća koga je bilo u kući.

Zoran je odgovorio: Brat nije bio tu, majka i otac jesu. Nešto kasnije, svratio je moj sin Uroš zato što je položio vozački ispit.

DETE PREVEZENO U TIRŠOVU: Vozač udario autom dečaka (8) u Beogradu, pa mu od stresa pozlilo

Da li znate u koliko sati je Uroš imao zakazano polaganje vozačkog ispita? Ne mogu da se setim.

Koju odeću je Jelena imala na sebi?

Zoran Marjanović na pitanje sudije o odeći koju je Jelena kobnog dana imala na sebi rekao je da ne može da se seti koje je od dvoje patika za trčanje obula, ali je naveo da je kasnije tokom istrage na fotografijama video da su to bile neke roze/lila patike.

Nije mogao tačno da odredi da li je donji deo trenerke bio tamno teget ili crn, ali se seća da je imao dve linije bočno na nogama. Ni boju majice, kako kaže, nije mogao da definiše. Gornji deo trenerke rekao je bio je plave boje, sa kapuljačom i sa takođe dve linije sa strane.

– Dobro se sećam da je Jelena dva puta vezala taj učkur koji je kasnije, kako sam video na fotografijama sa uviđaja, bio odvezan i izvučen iz trenerke.

On je na pitanje sudije gde je Jelena obično držala telefon tokom džogiranja, naveo da je uglavnom nosila trenerke sa džepovima.

Odakle mu ogrebotina

– Policija me je, kada sam bio na saslušanju, pregledala i pitala me je odakle mi ogrebotina koja je bila horizontalnog položaja na mojoj desnoj nadlaktici. Objasnio sam im da sam dan-dva pre kobnog dana imao povredu u studiju kada sam se ogrebao na spajalice dok sam pokušavao da uključim zvučnik. Ta ogrebotina bila je smešna, debljine dlake.

MILOŠU SRCE NIJE IZDRŽALO: Otac troje dece umro za volanom u Americi!

Sudija ga je potom pitala da li se seća kada je kupio maskirne pantalone koje je na sebi imao u danu kada je Jelena ubijena.

– Pre tog dana od šest do osam meseci. Dugo su one kod mene, veoma su izdržljive – rekao je Marjanović.

On je zatim upitan da li zna koja je razdaljina između prve rampe, od koje je Jelena krenula da trči, do druge rampe, blizu koje je Jelenino telo pronađeno u kanalu.

– 1.700 metara, ali to sam saznao tek u policiji.

Jelenini pozivi pre ubistva

Sudija: Da li je Jelena razgovarala u autu sa nekim dok ste išli ka nasipu?

Zoran: Ne mogu da se setim.

Sudija: Kako ste onda znali da je Jelena sa sobom ponela telefon?

Zoran: To je moja pretpostavka jer Jelena nikada nije išla bez telefona, iz prostog razloga jer je Jana bila jako vezana za nju i kad god bi poželela da je čuje, Jana bi je nazvala.

Zoranu je potom u sudnici pročitano više od 10 imena i prezimena, od čega je on znao samo dva.

– Ja ne znam šta je bio razlog da neko počini onakvo delo, ali ne prođe veče da ne razmišljam o motivu zbog kog je moja pokojna supruga ubijena. Šta je ona kome mogla da skrivi i da uradi. Onako mila ženica, ne znam da li se ikada posvađala sa nekim. Nismo nikome bili dužni, niti iko nama. Neprijatelje, bar da ja znam, nismo imali. Ono je samo mogao da uradi neko ko je psihopata ili opsednut njom. Pretnje o kojima se pričalo ona jeste dobijala na svojoj fan stranici, kao i uvrede i komentare seksualih aluzija, ali smo ih često čitali zajedno kada bi Jana zaspala i nismo pridavali značaja tome. Nismo ni razmišljali da to prijavimo – rekao je Marjanović.

Naredno suđenje zakazano je za 25. decembar.

     

(Dnevne.rs/Izvor: S.Č., Telegraf.rs)