NAPAD NA SRBE NA KOSMETU: Grupa Albanaca izbola Nikolu po grudima i leđima (INFO)

DNEVNE

Foto: Dnevne.rs

Dvojica napadača, za koje se sumnja da su Albanci, napali su jutros oko dva sata iza ponoći dvadesettrodišnjeg Nikolu Dejanovića u selu Prilužju i sa više uboda nožem naneli mu teške telesne povrede opasne po život.

Prema rečima meštana Dejanović je sa svojim rođacima krenuo kući iz obližnjeg kafića, ali ih je u centru sela sustigao automobil iz kojeg su posle kratog pitanja na albanskom jeziku izašla dvojica napadača koji su srpske mladiće najpre isprskali biber sprejom, a potom i potegla nož.

Nikola je tom prilikom zadobio više uboda po telu, posle čega su napadači pobegli automobilom. Kolima hitne pomoći povređeni mladić prebačen je u Kliničko – bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici gde je posle hirurškog zbrinjavanja smešten na Odeljenje intenzivne nege.

ČETVRTA ŽRTVA EKSTAZIJA? Devojka (21) jutros pronađena mrtva u CENTRU BEOGRADA (INFO)

– Pacijent Nikola Dejanović dovezen je sa više ubodnih rana u predelu grudnog koša i levog slabinskog predela. Trenutno se nalazi u jedinici Intenzivne nege na 24 – časovnom monitoringu svih vitalnih finkcija. NJegovo trenutno zdrvastveno stanje je stabilno, ali su nanete povrede teške i mogu u daljem toku vitalno ugroziti život pacijenta – rekao je za „Novosti” zamenik direktora KBC – a u Kosovskoj Mitrovici doktor Zlatan Elek.

U hodniku Mitrovačke bolnice, ispred Intenzivne nege, roditelji povređenog mladića sa neizvešnošću očekuju vesti o stanju svog sina. Majka Biljana sa suzom u oku pita, više za sebe nego za druge, šta i kako dalje.

– Izašao je sa drugovima do jedinog kafića koji imaju, a po povratku kući napadnut je bez ikakvog razloga. Šta da očekujem da nam se još desi, gde da pustimo svoju decu – plačnim glasom govori Biljana, majka troje dece.

Sa porodicom povređenom mladića bio je i predsednik Privremenog organa opštine Vučitrn Aleksandar Mišić.

– Ovaj pokušaj ubistva koji se desio je atak na najveću srpsku enklavu Prilužje, a sve sa ciljem da se Srbi zaplaše i isele iz svojih domova. Svakako da ovakvi napadi unose nemir među ljudima, ali siguran sam da nas neće pokolebati u nameri da ostanemo na svojim ognjištima – rekao je Mišić i pozvao „državu Srbiju da nam im u tome pomogne”.

HEROJ S KOŠARA SE RAZNEO BOMBOM Pred smrt uzviknuo: E, Putine, majku ti j…, je l’ si sad zadovoljan?

Mišić je zatražio od vlasti u Prištini i nadležnih organa da osude ovaj napad, pronađu i kazne počinioce.

Marko Đurić najoštrije je osudio jutrošnji napad na srpske mladiće u selu Prilužje kod Vučitrna i zatražio od nadležnih organa i međunarodne zajednice da u najhitnijem roku pronađu počinioce i spreče dalju eskalaciju nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

“Nakon nedavnog ranjavanja Aleksandra Jeftića u Suvom Dolu i jutrošnjeg ranjavanja srpskog mladića u Prilužju sasvim je jasno da je u toku organizovana kampanja nasilja nad Srbima u pokrajini, i da je neophodno preduzeti najodlučnije mere kako bi se sprečilo da ekstremisti ugroze godinama građen mir”, naveo je Đurić u saopštenju.

On je istakao da privremene institucije samouprave u Prištini moraju da se, ukoliko ne žele nekontrolisanu eskalaciju nasilja na Kosovu i Metohiji, jasno ograde od brutalnih i podmuklih etnički motivisanih napada na Srbe i da angažuju sve kapacitete kako bi zločinci bili privedeni pravdi.

ISPOVEST MAJKE KOJOJ JE SINA POKOSIO BAHATI VOZAČ SA PROBNOM DOZVOLOM: Svi smo strahovali od njega, samo sedam dana ranije ZAKUCAO SE U NAS! (INFO)

“Očigledno protivnici mira i suživota na Kosovu i Metohiji na ovaj način nastoje da potkopaju nastojanja da se problemi na terenu rešavaju mirnim sredstvima i dijalogom i da kod Srba u pokrajini izazovu strah i nemir”, ocenio je Đurić.

Prema njegovim rečima, jutrošnji napad je još jedna potvrda neuspeha dela međunarodne zajednice da gotovo dve decenije od završetka ratnih sukoba na Kosovu i Metohiji uspostavi vladavinu zakona i uslove za siguran i dostojanstven život srpskog naroda.

(Dnevne.rs/Izvor: novosti.rs)