NAJNOVIJI FORENZIČKI DOKAZI: Zoran Majranović video JELENINO UBISTVO I SLUŠAO NJENE VRISKE?!

zrtva-muz

foto-printscreen

Zoran Marjanović nije mogao da ne vidi napad na svoju suprugu Jelenu Marjanović.

Ovo je zaključak Centra za forenzička istraživanja, koji je uradio rekonstrukciju kretanja Jelene, Zorana i Jane Marjanović na dan ubistva pevačice, 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Mnogo nelogičnosti

Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja, kaže za Kurir da rezultat ovog istraživanja na osnovu baznih stanica mobilne telefonije ne odgovara iskazu pevačicinog supruga pred Višim tužilaštvom.

BANKINA MU JE ODRUBILA GLAVU: Detalji stravične saobraćajne nesreće kod Surčina (FOTO)

– Zoran Marjanović je u izjavi koju je dao pred tužilaštvom rekao da se Jelena popela na nasip, a da su se on i Jana igrali, a posle 15-20 minuta, laganim hodom uputili za Jelenom, jer ona u to vreme već pretrči do kraja rampe i sretnu se negde na nasipu. Na poziciji na nasipu koju je veštak odredio kao tačku B – 1.300 metara od rampe, s koje su krenuli, Jelenin telefon je registrovala stanica u 16.52 časova, a Zoranov telefon je registrovan na istoj tački u 17.04 sati. Razlika je osam minuta i jedna sekunda. Ako su krenuli 20 minuta kasnije, ispada da je mala Jana rastojanje od 1.300 metara prešla za osam minuta, što je nemoguće – pojasnio nam je Šipka rezultate analize koju je izvršio po nalogu Jelenine sestre Teodore Krsmanović.

 

Rekonstrukcija... Izveštaj Centra za forenzička istraživanja

REKONSTRUKCIJA… IZVEŠTAJ CENTRA ZA FORENZIČKA ISTRAŽIVANJAFOTO: PRINTSCREEN

On je istakao da su tokom analize korišćene tablice koje se koriste u saobraćajnim veštačenjima kad se utvrđuje brzina hoda pešaka. Ovi proračuni, u kombinaciji s baznim stanicama, dali su neverovatne rezultate.

– Ispada da je Jelena 600 metara prešla za 16 minuta, što je sporo za osobu koja trči, sve i da je usput zastajala da kuca poruke i obavi dva navodna telefonska razgovora s kuma Verom i svojom majkom. Nakon toga, drugo rastojanje od 700 metara telefon je prešao za četiri minuta, što odgovara trčanju, ali ispada da su Jana i Zoran išli uporedo sa Jelenom prvih 600 metara – rekao nam je Šipka.

FOTO: PRINTSCREEN GOOGLE MAPS

Zaključak najnovijih analiza je da Zoran Marjanović nije mogao da suprugu izgubi iz vida, ili da ne čuje njene eventualne vriske. Kako je Šipka naglasio, optuženi Marjanović i njegova ćerka od pevačice su bili udaljeni 364 metra i 196 metara, a vidljivost je bila veoma dobra.

MOĆNA OLUJA IDE KA SRBIJI?! Sprema se VELIKA OPASNOST, Grčka već sutra na UDARU

Dobra vidljivost

– Jana i Zoran nisu laganom šetnjom mogli doći do mesta koje je on naveo u izjavi. Ukoliko je usledio neki napad na njegovu suprugu, prosto je nemoguće da on taj napad ne bi video, kao i da ne bi čuo očekivane vriske svoje supruge. Nemoguće je da se Jelenino ubistvo moglo dogoditi na samo 200 metara od njenog supruga. Takođe, ukoliko je u blizini ove tačke bio zaustavljen automobil kojim bi eventualni otmičari prevozili Jelenu nakon otmice, zaista je nemoguće da ga Zoran Marjanović ne bi primetio – kaže naš sagovornik.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)