NAJBOLJI TUŽILAC U SRBIJI PREUZIMA SLUČAJ UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ: Krvnik na nasipu ostavio potpis, TRI NOVA TRAGA VODE DO UBICE

zrtva

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

Advokat Nebojša Milosavljević smatra da tri ključna dokaza koja do sada nisu analizirana otkrivaju da li je pevačicu ubio suprug, koji je za sada jedini osumnjičeni, ili neko drugi

Ubica pevačice „Granda“ Jelene Marjanović ostavio je svoj potpis s druge strane kanala u naselju Crvenka u Borči, u kom je njeno telo pronađeno 2. aprila 2016, i to bi mogao da bude ključni dokaz koji je će u dopuni istrage izvesti tužilaštvo kako bi se utvrdilo da li je ubica Zoran Marjanović ili neko drugi, kaže za Kurir poznati beogradski advokat Nebojša Milosavljević.

Sporni DNK

– Prema mojim saznanjima, s leve strane obale je pronađen otisak stopala i tragovi krvi pokojne pevačice, što je praktično potpis ubice. Osim ovog traga, koji dosad nije detaljno analiziran, sporno je i pet DNK tragova koji su pronađeni na patici, trenerci i ruci Jelene Marjanović, a koji nisu tragovi Zorana Marjanovića. Bez obzira na to da li ovi tragovi mogu da dokažu nešto važno ili ne, oni moraju da budu provereni – kaže Milosavljević.

Prema rečima ovog advokata, da bi istraga, a potom i sudski postupak, ukoliko ga bude, mogla sa sigurnošću da odgovori na pitanje ko je ubio Jelenu, iako su prošle skoro tri godine od zločina, svi dokazi i tragovi moraju da budu detaljno i pažljivo provereni.

Prema mišljenju ovog advokata, ni analiza baznih stanica, odnosno prisustvo telefona na mestu na kom je ubijena Jelena ili u blizini do kraja nije razrešeno.

RUSIJA UPOZORAVA: Kosovska kriza može da preraste u RAT! ALBANCI SE OTRGLI KONTROLI!

Bazne stanice

– Na baznoj stanici koja pokriva to mesto u vreme ubistva bilo je 11 mobilnih telefona koje je ona registrovala. Prema tome, istražitelji moraju da utvrde ko su vlasnici tih telefona – napominje ovaj advokat šta bi sve trebalo da bude urađeno pre nego što Više tužilaštvo u Beogradu odluči da li će podići treću po redu optužnicu protiv supruga pokojne pevačice.

Podsetimo, Zoran Marjanović uhapšen je 15. septembra 2017., a 10 meseci kasnije pušten je iz pritvora. Optužnica protiv njega bila je podizana dva puta, ali je oba puta vraćena na dopunu.

Poslednji put, donoseći odluku, Apelacioni sud je uvažio žalbe koje su Marjanovićevi branioci uložili i naložio tužilaštvu da dopuni istragu analizom brisa DNK uzetog sa ogrebotine na desnoj ruci osumnjičenog Zorana, veštačenje traga krvi pronađenog na zadnjem sedištu „mercedesa“ kojim su se odvezli sa ćerkom Janom na nasip, kao i novo saslušanje devojčice. Osim toga, naloženo je i da se uradi vremensko-prostorno veštačenje snimaka sigurnosnih kamera i mobilnih telefona, kao i da se kretanje svedoka sa nasipa Milana Radića u odnosu na kretanje Zorana i Jelene, kao i dopunsko telekomunikacijsko veštačenje kako bi se utvrdilo da li je Marjanović svesno isključio telefon.

SADA CELA PORODICA POČIVA U ISTOM GROBU: Dragan i Veronika sahranjeni pored sina jedinca, ubili se tačno godinu dana posle njegovog samoubistva (FOTO)

Detalji

U optužnici Višeg javnog tužilaštva, koja je vraćena na dopunu, navodi se da su Zoran, Jelena i njohova ćerka Jana zajedno otišli do rampe nasipa u Crvenki, odakle je Jelena krenula na trčanje. Kako piše, Zoran je ubrzo krenuo za njom, sustigao Jelenu i iskoristio njeno poverenje, pa je namamio da se spuste do kanala, dok je dete ostalo na nasipu. Posle kraće rasprave, navodno ju je udario neutvrđenim predmetom, a kada je pokušala da pobegne, sustigao je i zadao joj više udaraca u glavu od kojih je i preminula.

Advokat Milosavljević

NOVI TUŽILAC JE NAJBOLJI U DRŽAVI

Advokat Nebojša Milosavljević kaže da je nova zamenica tužioca Jelena Biorčević Cerović jedna od najboljih u svom poslu u našoj državi i da veruje da će ona ispitati sve tragove i dokaze.

DA LI GA PREPOZNAJETE? Preživeo logor, rat, progon, Goli otok: Ovog čoveka ništa ne može da zaustavi! (FOTO)

– Ona je profesionalac sa ogromnim znanjem i renomeom i verujem da će učiniti sve da se do kraja utvrdi da li postoji dovoljna sumnja da se protiv Zorana podigne optužnica ili ne. Biće vrlo interesantno ukoliko tužilaštvo odustane od njega, jer bi to značilo da se ponovo otvara pitanje ko je ubica – kaže Milosavljević i objašnjava da apsolutna zastarelost za krivično delo ubistva nastupa tek posle 50 godina.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, Jelena Spasić)