Načelnik Milenković o slučaju Jovanjica: Kompletnom akcijom lično sam rukovodio

policajac

Slobodan Milenković, Foto: Telegraf

Zbog najnovijeg talasa izmišljotina i besmislica koje se konstantno pojavljuju u javnosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova prosledilo je medijima izjavu Slobodana Milenkovića, načelnika Četvrtog odeljenja Policijske uprave za grad Beograd, i takođe apeluje još jednom na pojedince da prestanu sa plasiranjem raznoraznih neistina zarad sticanja kojekakvih koristi i poena, a kojima nanose štetu ugledu Ministarstva unutrašnjih poslova, navodi se u saopštenju MUP-a.

Slobodan Milenković navodi da je akcijom lično rukovodio.

– Zbog brojnih netačnih i neistinitih informacija želim da upoznam javnost sa slučajem Jovanjica. Kompletnom akcijom lično sam rukovodio, a u akciji je učestvovalo 50 policijskih službenika Četvrtog odeljenja UKP-a, odnosno Odeljenja za borbu protiv droga – navode se Milenkovićeve reči u saopštenju.

– Od samog početka kompletno postupanje policijskih službenika je bilo zakonito uz obaveštavanje nadležnog tužilaštva, u ovom slučaju Specijalnog tužilaštva. Moram da napomenem da od početka istrage, pa do danas, apsolutno nikakvih pritisaka nismo imali od bilo koga iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kompletna istraga je sprovedena adekvatno i zakonito, navodi dalje Milenković.

Nije pronađena veza Vučića i Jovanjice

– Ni u jednom segmentu ove obrade nije pronađena bilo kakva veza porodice Vučić sa navedenim slučajem. To odgovorno tvrdim kao načelnik Odeljenja koje je vodilo istragu i kao neko ko je podneo krivičnu prijavu protiv Predraga Koluvije.

“GRAĐANI DA SE SPREME NA NEPOPULARNE MERE”: Zagađenje i danas alarmantno, otkrivamo šta nas NAJVIŠE TRUJE (INFO)

Kako se navodi na kraju saopštenja, Milenković je apelovao na sve da ne vrše pritisak putem medija na policijske službenike MUP-a.

– Policijski službenici rade profesionalno i zakonito u interesu zaštite prava i sloboda građana Republike Srbije – navodi Milenković.

     

(Dnevne.rs/izvor: Telegraf.rs)